Bakbox | Kruidnotenfestijn met choco, kokos en stroopwafel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Kruidnotenfestijn met choco, kokos en stroopwafel

Bakbox | Kruidnotenfestijn met choco, kokos en stroopwafel

+/- 100 stuks | Bakken met het hele gezin

Schort om, mouwen opgestroopt en koksmuts op. Met deze bakbox kan zelfs de kleinste chef aan de slag. Met recepten die niet alleen lekker en makkelijk zijn, maar vooral heel leuk om te maken! Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met kneden, steekvormpjes of glazuur.

De tijd van de goeie ouwe klassieke kruidnoot is al lang voorbij, we maken er deze week een heus (kruidnoten)festijn van! Met 2 verschillende chocoladelaagjes en 2 toppings kun je alle kanten op. Hoeveel verschillende combinaties maak jij?

Allergenen :
Lupine
Melk (inclusief lactose)
Soja
Gluten
Eieren
Pinda's
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

5 gram

Speculaaskruiden

1 zakje(s)

Bakpoeder

(Bevat Lupine, Melk (inclusief lactose))

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja)

175 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

250 gram

Bloem

(Bevat Gluten)

100 gram

Chocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja)

60 gram

Stroopwafelkruimels

(Bevat Gluten, Eieren, Pinda's, Noten)

40 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

4 el

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 el

Bruine basterdsuiker

50 gram

Rietsuiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)118 kJ
Energie (kcal)28 kcal
Vetten2 g
waarvan verzadigd1 g
Koolhydraten2 g
waarvan suikers1 g
Vezels0 g
Eiwitten0 g
Zout0 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg 2 bakplaten met bakpapier klaar. Meng het zakje bakpoeder met 250 g bloem in een grote kom. Voeg de bruine basterdsuiker, rietsuiker, speculaaskruiden en een snuf zout toe en meng goed door.

Deeg kneden
2

Weeg de boter af, snijd in kleine blokjes en voeg toe aan de grote kom. Voeg de melk toe. Kneed tot een soepel deeg. Voeg wat meer bloem toe als het deeg te plakkerig blijft; voeg iets meer melk toe als het te droog is. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol elk stuk uit tot een staaf van ongeveer 1 cm dik.

Kruidnoten maken
3

Snijd iedere staaf deeg in kleine stukken van 1 cm en rol de stukken tot kleine kruidnoten. Leg de kruidnoten in rijen op de bakplaten. Bak 15 - 20 minuten in de oven. Ze zullen nog een beetje zacht zijn als ze uit de oven komen. Laat de kruidnoten ongeveer 15 minuten afkoelen tot ze knapperig zijn.

Kruidnoten versieren
4

Hak de stroopwafelkruimels fijn. Doe de kokosrasp en stroopwafelkruimels in aparte kommen. Breng een laagje water aan de kook in twee steelpannen. Zet op iedere pan een hittebestendige kom en zorg dat deze het water niet raakt. Smelt de witte- en melkchocolade apart in de kommen. Dip de bovenkant van de kruidnoten in de chocolade en daarna in de verschillende toppings. Laat ook wat kruidnoten naturel of alleen met chocolade. Laat de versierde kruidnoten drogen op een ovenrooster of bakplaat met bakpapier.