Schort om, mouwen opgestroopt en koksmuts op. Met deze bakbox kan zelfs de kleinste chef aan de slag. Met recepten die niet alleen lekker en makkelijk zijn, maar vooral heel leuk om te maken! Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met kneden, steekvormpjes of glazuur.
De tijd van de goeie ouwe klassieke kruidnoot is al lang voorbij, we maken er deze week een heus (kruidnoten)festijn van! Met 2 verschillende chocoladelaagjes en 2 toppings kun je alle kanten op. Hoeveel verschillende combinaties maak jij?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
5 gram
Speculaaskruiden
1 zakje(s)
Bakpoeder
(Bevat Lupine, Melk (inclusief lactose))
100 gram
Witte-chocoladedruppels
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja)
175 gram
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
250 gram
Bloem
(Bevat Gluten)
100 gram
Chocoladedruppels
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja)
60 gram
Stroopwafelkruimels
(Bevat Gluten, Eieren, Pinda's, Noten)
40 gram
Kokosrasp
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
4 el
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 el
Bruine basterdsuiker
50 gram
Rietsuiker
Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg 2 bakplaten met bakpapier klaar. Meng het zakje bakpoeder met 250 g bloem in een grote kom. Voeg de bruine basterdsuiker, rietsuiker, speculaaskruiden en een snuf zout toe en meng goed door.
Weeg de boter af, snijd in kleine blokjes en voeg toe aan de grote kom. Voeg de melk toe. Kneed tot een soepel deeg. Voeg wat meer bloem toe als het deeg te plakkerig blijft; voeg iets meer melk toe als het te droog is. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol elk stuk uit tot een staaf van ongeveer 1 cm dik.
Snijd iedere staaf deeg in kleine stukken van 1 cm en rol de stukken tot kleine kruidnoten. Leg de kruidnoten in rijen op de bakplaten. Bak 15 - 20 minuten in de oven. Ze zullen nog een beetje zacht zijn als ze uit de oven komen. Laat de kruidnoten ongeveer 15 minuten afkoelen tot ze knapperig zijn.
Hak de stroopwafelkruimels fijn. Doe de kokosrasp en stroopwafelkruimels in aparte kommen. Breng een laagje water aan de kook in twee steelpannen. Zet op iedere pan een hittebestendige kom en zorg dat deze het water niet raakt. Smelt de witte- en melkchocolade apart in de kommen. Dip de bovenkant van de kruidnoten in de chocolade en daarna in de verschillende toppings. Laat ook wat kruidnoten naturel of alleen met chocolade. Laat de versierde kruidnoten drogen op een ovenrooster of bakplaat met bakpapier.