Bakbox | Kruidnotenfestijn met choco, kokos en stroopwafel
Bakbox | Kruidnotenfestijn met choco, kokos en stroopwafel

Bakbox | Kruidnotenfestijn met choco, kokos en stroopwafel

+/- 100 stuks | Bakken met het hele gezin

Schort om, mouwen opgestroopt en koksmuts op. Met deze bakbox kan zelfs de kleinste chef aan de slag. Met recepten die niet alleen lekker en makkelijk zijn, maar vooral heel leuk om te maken! Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met kneden, steekvormpjes of glazuur.

De tijd van de goeie ouwe klassieke kruidnoot is al lang voorbij, we maken er deze week een heus (kruidnoten)festijn van! Met 2 verschillende chocoladelaagjes en 2 toppings kun je alle kanten op. Hoeveel verschillende combinaties maak jij?

Allergens:
Lupine
Milk
Soy
Gluten
Egg
Peanuts
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

5 g

Speculaaskruiden

1 sachet(s)

Bakpoeder

(Contains Lupine, Milk)

100 g

Witte-chocoladedruppels

(Contains Milk, Soy)

175 g

Roomboter

(Contains Milk)

250 g

Bloem

(Contains Gluten)

100 g

Chocoladedruppels

(Contains Milk, Soy)

60 g

Stroopwafelkruimels

(Contains Gluten, Egg, Peanuts, Tree nuts)

40 g

Kokosrasp

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

4 tablespoon

Melk

(Contains Milk)

5 tablespoon

Bruine basterdsuiker

50 g

Cane sugar

Nutrition Values

Energy (kJ)118 kJ
Calories28 kcal
Fat2 g
Saturated Fat1 g
Carbohydrate2 g
Sugar1 g
Dietary Fiber0 g
Protein0 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg 2 bakplaten met bakpapier klaar. Meng het zakje bakpoeder met 250 g bloem in een grote kom. Voeg de bruine basterdsuiker, rietsuiker, speculaaskruiden en een snuf zout toe en meng goed door.

Deeg kneden
2

Weeg de boter af, snijd in kleine blokjes en voeg toe aan de grote kom. Voeg de melk toe. Kneed tot een soepel deeg. Voeg wat meer bloem toe als het deeg te plakkerig blijft; voeg iets meer melk toe als het te droog is. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol elk stuk uit tot een staaf van ongeveer 1 cm dik.

Kruidnoten maken
3

Snijd iedere staaf deeg in kleine stukken van 1 cm en rol de stukken tot kleine kruidnoten. Leg de kruidnoten in rijen op de bakplaten. Bak 15 - 20 minuten in de oven. Ze zullen nog een beetje zacht zijn als ze uit de oven komen. Laat de kruidnoten ongeveer 15 minuten afkoelen tot ze knapperig zijn.

Kruidnoten versieren
4

Hak de stroopwafelkruimels fijn. Doe de kokosrasp en stroopwafelkruimels in aparte kommen. Breng een laagje water aan de kook in twee steelpannen. Zet op iedere pan een hittebestendige kom en zorg dat deze het water niet raakt. Smelt de witte- en melkchocolade apart in de kommen. Dip de bovenkant van de kruidnoten in de chocolade en daarna in de verschillende toppings. Laat ook wat kruidnoten naturel of alleen met chocolade. Laat de versierde kruidnoten drogen op een ovenrooster of bakplaat met bakpapier.