Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Zelf oliebollen bakken zonder te hoeven frituren? Kies voor deze variant uit de oven! Met appel en rozijnen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
50 gram
Tarwebloem
(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)
0.13 zakje(s)
Bakpoeder
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)
50 ml
Biologische boeren karnemelk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
0.12 stuk(s)
Ei
0.13 stuk(s)
Appel
5.2 gram
Rozijnen
15 gram
Poedersuiker
0.13 tl
Zout
2 tl
Zonnebloemolie
⅔ el
Suiker
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de appel in kleine blokjes.
Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder, 4 el kristalsuiker en 1 tl zout. Meng in een kleine kom de karnemelk met het ei. Voeg al roerend langzaam het karnemelk-eimengsel toe aan de droge ingrediënten. Schep voorzichtig de rozijnen en appel door het beslag.
Vet ieder bakje van een muffinvorm in met 1 tl zonnebloemolie. Schep ongeveer 2 eetlepels beslag in elk bakje. Bak de oliebollen 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip: Heb je meer beslag dan bakjes? Bak de oliebollen dan in delen.
Laat de oliebollen 5 - 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal ze er vervolgens uit en laat afkoelen op een rooster. Bestrooi de oliebollen vlak voor serveren met de poedersuiker.