Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Zelf oliebollen bakken zonder te hoeven frituren? Kies voor deze variant uit de oven! Met appel en rozijnen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
50 g
Flour
(Contains Wheat May be present Gluten)
0.13 sachet(s)
Baking powder
(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)
50 milliliters
Organic buttermilk
(Contains Milk)
0.12 piece
Egg
0.13 piece
Apple
5.2 g
Raisins
15 g
Powdered sugar
0.13 teaspoon
Salt
2 teaspoon
Sunflower oil
⅔ tablespoon
Sugar
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de appel in kleine blokjes.
Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder, 4 el kristalsuiker en 1 tl zout. Meng in een kleine kom de karnemelk met het ei. Voeg al roerend langzaam het karnemelk-eimengsel toe aan de droge ingrediënten. Schep voorzichtig de rozijnen en appel door het beslag.
Vet ieder bakje van een muffinvorm in met 1 tl zonnebloemolie. Schep ongeveer 2 eetlepels beslag in elk bakje. Bak de oliebollen 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip: Heb je meer beslag dan bakjes? Bak de oliebollen dan in delen.
Laat de oliebollen 5 - 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal ze er vervolgens uit en laat afkoelen op een rooster. Bestrooi de oliebollen vlak voor serveren met de poedersuiker.