De blaadjes van de radijsjes kun je ook eten en zijn zelfs supergezond - spoel goed af, snijd fijn en gebruik als extra garnering.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
120 gram
Sticky buikspek
(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Soja, Tarwe, Selderij)
1 stuk(s)
Witte demi-baguette
(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)
15 gram
Hoisinsaus
(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
½ bosje(s)
Radijs
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
25 gram
Sojabonen
(Bevat Soja)
50 gram
Rodekool, wittekool en wortel
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
5 gram
Gemberpuree
1 stuk(s)
Little gem
200 gram
Aardappelen
1 el
Zonnebloemolie
½ el
[Zoutarme] sojasaus
1.5 el
Wittewijnazijn
1 tl
Sambal
1.5 el
[Plantaardige] mayonaise
1 el
Honing [of plantaardig alternatief]
Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil of was de aardappelen en snijd in frieten van 1 cm. Voeg toe aan een kom en besprenkel met de zonnebloemolie. Breng de frieten op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om. Bak de baguette de laatste 5 - 6 minunten mee met de frieten.
Verwijder het radijsblad en snijd de radijs in dunne plakken. Meng in een kom de helft van de wittewijnazijn en de helft van de honing. Voeg de radijsjes toe en breng op smaak met zout. Schep goed om. Bewaar apart tot serveren en schep af en toe om.
Haal het buikspek uit de verpakking en voeg de marinade toe aan een kleine kom. Snijd het buikspek in plakken van 1/2 cm. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het buikspek 12 minuten. Voeg de marinade en hoisinsaus toe en roer goed door, laat 2 minuten zachtjes koken.
Snijd de little gem grof. Meng in een grote saladekom de gemberpuree met de sesamolie, sojasaus, de overige wittewijnazijn en de overige honing. Voeg de little gem, rodekool, wittekool en wortel, sojabonen en de helft van de radijsjes toe. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
Meng in een kleine kom de mayonaise met de sambal. Hak de koriander grof (zie Tip).
Tip: Je kunt de koriander ook apart serveren, zodat iedereen zelf naar smaak kan garneren.
Bestrooi de frieten met de Koreaanse kruidenmix. Snijd de baguette open en besmeer met de sambalmayo. Beleg met de sticky buikspek en de overige radijsjes. Garneer met de koriander. Serveer de baguette met de friet en salade ernaast.