Bao bun met sticky varkenshaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bao bun met sticky varkenshaas

Bao bun met sticky varkenshaas

met zoetzuur, sugarsnaps en zoete Aziatische saus

De bao bun is een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak zoete en kleverige saus makkelijk onderweg op te eten. Streetfoodproof dus!

Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Gesneden spitskool

50 gram

Sugarsnaps

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

3 stuk(s)

Bao-broodje

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Bosui

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

Varkenshaas

2.5 gram

Verse koriander

¼ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

½ bosje(s)

Radijs

Zelf toevoegen

1.5 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

10 gram

Bloem

1.25 el

Zonnebloemolie

1 el

Bruine basterdsuiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)920 kcal
Energie (kJ)3850 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd5.4 g
Koolhydraten114.9 g
waarvan suikers34.7 g
Vezels6.8 g
Eiwitten42.1 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Grote kom
Kom
Rasp
Kleine kom
Koekenpan
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de radijs in dunne plakken. Meng in een grote kom de suiker, 1 1/2 el wittewijnazijn per persoon en een snuf zout. Voeg de spitskool en de gesneden radijs toe, schep om en laat intrekken tot serveren (zie Tip). Snijd de varkenshaas in dunne plakken en wrijf in met peper en zout. Voeg de bloem toe aan een kom en wentel de plakken erdoorheen zodat alle kanten met een dun laagje bloem bedekt zijn.

Tip: Vind je de spitskool te grof gesneden om rauw te eten? Snijd deze dan nog iets fijner.

Snijden
2

Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Meng in een kleine kom de bruine suiker met de sojasaus en sesamolie (zie Tip). 

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan een beetje sambal of sriracha toe.

Sugarsnaps bereiden
3

Bak de bao broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Verhit ondertussen 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. Voeg de sugarsnaps toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met de helft van de zoete Aziatische saus en breng op smaak met peper en zout.

Varkenshaas bakken
4

Verhit ondertussen 1 el zonnebloemolie per persoon in een tweede grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de varkenshaasplakken erin en bak 1 minuut per kant. Zorg dat er genoeg ruimte is in de pan om de plakken naast elkaar te leggen (zie Tip). Haal de varkenshaas uit de pan en bewaar op een bord. Het vlees hoeft nog niet gaar te zijn.

Tip: Als de pan te klein is kun je dit in meerdere keren doen.

Sticky vulling maken
5

Voeg de gember, de overige knoflook en het witte gedeelte van de bosui toe aan de pan van het varkensvlees en bak 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de gemengde soja-sesamsaus en 2 el water per persoon toe. Breng aan de kook en voeg de varkenshaasplakken weer toe aan de pan zodra de saus begint te borrelen. Roer regelmatig door tot de saus indikt en aan het vlees begint te plakken.

Serveren
6

Snijd de koriander grof. Vul de bao broodjes met wat van de zoetzure groenten en het varkensvlees. Garneer met het groene gedeelte van de bosui, de koriander en de overige zoete Aziatische saus. Serveer met de sugarsnaps en de overige zoetzure groenten. Garneer de groenten met het zwarte sesamzaad.