Biefstuk met gremolata en frisse salade
Biefstuk met gremolata en frisse salade

Biefstuk met gremolata en frisse salade

Aardappelen-vlees-groente, oftewel, het bekende AVG-tje maar dan met een extra frisse twist.

Traditioneel wordt gremolatae gemaakt van citroenrasp, knoflook en peterselie. Wij hebben er dit keer een andere twist aan gegeven, je gebruikt namelijk mandarijn. Hierdoor smaakt de gremolata friszoet. Je serveert de gremolata met biefstuk van het Maas-Rijn-Ijsselrund. Alles hierover lees je op ons blog.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Kogelbiefstuk

300 leaves

Vastkokende aardappelen

½ unit

Sinaasappel

½ unit

Knoflookteen

4 sprig

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

125 g

Rode biet

40 g

Rucolamelange

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

2 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

¼ teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories693 kcal
Energy (kJ)2900 kJ
Fat30 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate68 g
Sugar0 g
Dietary Fiber10 g
Protein38 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Tall-Sided Pan
Grater
Salad Bowl
Aluminum Foil

Cooking Steps

1

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.

Bak de aardappelen
2

Schil of was de aardappelen (annabelle) grondig en snijd deze in plakken van ½ centimeter dik. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de aardappelen afgedekt 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal na 20 minuten de deksel van de pan.

Rasp de mandarijn
3

Was ondertussen de mandarijn, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

4

Snijd of pers de knoflook extra fijn. Snijd ook de bladpeterselie extra fijn. Meng de knoflook, bladpeterselie, ½ tl mandarijnrasp per persoon, de helft van de extra vierge olijfolie, peper en zout tot een kruidenmengsel. Dit is de zogenaamde gremolata.

Maak een dressing.
5

Snijd de rode bieten klein (bewaar ½ el bietensap per persoon) en meng met de rucolamelange in een saladekom. Maak een dressing van 1 el mandarijnsap per persoon, ½ el bietensap per persoon, de zwarte balsamicoazijn, de overige extra vierge olijfolie en de honing.

6

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de biefstuk naar smaak medium of doorbakken in 2 – 3 minuten aan elke kant. Bestrooi met peper en zout, haal uit de pan en laat, ingepakt in aluminiumfolie, een aantal minuten rusten.

Serveer met de biefstuk en gremola.
7

Verdeel de aardappelen en de bietensalade over de borden. Serveer met de biefstuk en gremolata.