Boekweitnoedels - ook wel soba - worden in Japan op verschillende manieren gegeten: in soepen, koud met een dipsausje en zelfs verwerkt in sushi!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Kogelbiefstuk
100 gram
Brede rijstnoedels
½ zakje(s)
Vietnamese saus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ stuk(s)
Paarse wortel
100 gram
Broccolini
¼ stuk(s)
Limoen
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
10 gram
Gezouten pinda's
5 gram
Verse basilicum en munt
25 gram
Sojabonen
½ stuk(s)
Ui
1 el
Zonnebloemolie
2 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
2 el
Wittewijnazijn
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sobanoedels. Snijd de kogelbiefstuk in stukjes van 2 - 3 cm. Meng de stukjes biefstuk in een kom met per persoon: 1/2 zakje Vietnamese saus en 1/2 el zonnebloemolie. Laat minimaal 10 minuten marineren. Schep af en toe om. Kook de sobanoedels 2 - 4 minuten. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water. Het is niet erg als de noedels afkoelen.
Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de paarse wortel. Meng in een kom per persoon: 2 el wittewijnazijn met 1 tl suiker. Voeg de paarse wortel toe aan de kom, breng op smaak met zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Snijd de broccolini in gelijke stukken van 3 cm. Snijd de bosui in dunne ringen en bewaar het groene en witte deel apart. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit het witte gedeelte van de bosui 1 minuut. Voeg de broccolini en 2 el water per persoon toe en stoof, afgedekt, 5 - 8 minuten op middelmatig vuur.
Snijd ondertussen de limoen in parten. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak in een kleine kom een dressing van de sojasaus, de sesamolie, de knoflook en per persoon: 1 tl suiker en het sap van 1 partje limoen. Voeg de noedels en de dressing toe aan de wok of hapjespan met de broccolini en houd het geheel op laag vuur warm tot serveren.
Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur. Wacht tot de koekenpan heet is en bak de biefstuk met marinade in 3 – 4 minuten rondom bruin (pas op: dit kan spetteren!). De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen. Hak ondertussen de pinda's grof. Ris de blaadjes van de basilicum en munt en snijd fijn.
Verdeel de noedels met broccolini over diepe borden of kommen. Leg de sojabonen, zoetzure paarse wortel en biefstuk op de noedels. Garneer met de pinda's, de verse kruiden, het groene gedeelte van de bosui en een partje limoen.