Biefstukbowl met sobanoedels en sojabonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biefstukbowl met sobanoedels en sojabonen

Biefstukbowl met sobanoedels en sojabonen

met Vietnamese saus, broccolini en zoetzure paarse wortel

Boekweitnoedels - ook wel soba - worden in Japan op verschillende manieren gegeten: in soepen, koud met een dipsausje en zelfs verwerkt in sushi!

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kogelbiefstuk

100 gram

Brede rijstnoedels

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Paarse wortel

100 gram

Broccolini

¼ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

10 gram

Gezouten pinda's

5 gram

Verse basilicum en munt

25 gram

Sojabonen

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

2 el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)793 kcal
Energie (kJ)3320 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers19 g
Vezels9.6 g
Eiwitten55 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Dunschiller of kaasschaaf
Wok of hapjespan met deksel
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Kogelbiefstuk marineren
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sobanoedels. Snijd de kogelbiefstuk in stukjes van 2 - 3 cm. Meng de stukjes biefstuk in een kom met per persoon: 1/2 zakje Vietnamese saus en 1/2 el zonnebloemolie. Laat minimaal 10 minuten marineren. Schep af en toe om. Kook de sobanoedels 2 - 4 minuten. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water. Het is niet erg als de noedels afkoelen.

Zoetzuur maken
2

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de paarse wortel. Meng in een kom per persoon: 2 el wittewijnazijn met 1 tl suiker. Voeg de paarse wortel toe aan de kom, breng op smaak met zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Bakken
3

Snijd de broccolini in gelijke stukken van 3 cm. Snijd de bosui in dunne ringen en bewaar het groene en witte deel apart. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit het witte gedeelte van de bosui 1 minuut. Voeg de broccolini en 2 el water per persoon toe en stoof, afgedekt, 5 - 8 minuten op middelmatig vuur.

Dressing maken
4

Snijd ondertussen de limoen in parten. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak in een kleine kom een dressing van de sojasaus, de sesamolie, de knoflook en per persoon: 1 tl suiker en het sap van 1 partje limoen. Voeg de noedels en de dressing toe aan de wok of hapjespan met de broccolini en houd het geheel op laag vuur warm tot serveren.

Biefstuk bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur. Wacht tot de koekenpan heet is en bak de biefstuk met marinade in 3 – 4 minuten rondom bruin (pas op: dit kan spetteren!). De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen. Hak ondertussen de pinda's grof. Ris de blaadjes van de basilicum en munt en snijd fijn.

Bowl maken
6

Verdeel de noedels met broccolini over diepe borden of kommen. Leg de sojabonen, zoetzure paarse wortel en biefstuk op de noedels. Garneer met de pinda's, de verse kruiden, het groene gedeelte van de bosui en een partje limoen.