Biefstukbowl met sobanoedels en sojabonen
Biefstukbowl met sobanoedels en sojabonen

Biefstukbowl met sobanoedels en sojabonen

met Vietnamese saus, broccolini en zoetzure paarse wortel

Boekweitnoedels - ook wel soba - worden in Japan op verschillende manieren gegeten: in soepen, koud met een dipsausje en zelfs verwerkt in sushi!

Tags:
Eat Me First
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Rump steak

100 g

Rice noodles

½ sachet(s)

Vietnamese-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ piece

Purple carrot

100 g

Broccolini

¼ piece

Lime

1 piece

Garlic

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

10 g

Salted peanuts

5 g

Fresh basil & mint

25 g

Edamame

½ piece

Onion

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

2 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

2 tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories793 kcal
Energy (kJ)3320 kJ
Fat26 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate81 g
Sugar19 g
Dietary Fiber9.6 g
Protein55 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Colander
Peeler or Cheese Slicer
Wok or sautépan with lid
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Kogelbiefstuk marineren
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sobanoedels. Snijd de kogelbiefstuk in stukjes van 2 - 3 cm. Meng de stukjes biefstuk in een kom met per persoon: 1/2 zakje Vietnamese saus en 1/2 el zonnebloemolie. Laat minimaal 10 minuten marineren. Schep af en toe om. Kook de sobanoedels 2 - 4 minuten. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water. Het is niet erg als de noedels afkoelen.

Zoetzuur maken
2

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de paarse wortel. Meng in een kom per persoon: 2 el wittewijnazijn met 1 tl suiker. Voeg de paarse wortel toe aan de kom, breng op smaak met zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Bakken
3

Snijd de broccolini in gelijke stukken van 3 cm. Snijd de bosui in dunne ringen en bewaar het groene en witte deel apart. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit het witte gedeelte van de bosui 1 minuut. Voeg de broccolini en 2 el water per persoon toe en stoof, afgedekt, 5 - 8 minuten op middelmatig vuur.

Dressing maken
4

Snijd ondertussen de limoen in parten. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak in een kleine kom een dressing van de sojasaus, de sesamolie, de knoflook en per persoon: 1 tl suiker en het sap van 1 partje limoen. Voeg de noedels en de dressing toe aan de wok of hapjespan met de broccolini en houd het geheel op laag vuur warm tot serveren.

Biefstuk bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur. Wacht tot de koekenpan heet is en bak de biefstuk met marinade in 3 – 4 minuten rondom bruin (pas op: dit kan spetteren!). De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen. Hak ondertussen de pinda's grof. Ris de blaadjes van de basilicum en munt en snijd fijn.

Bowl maken
6

Verdeel de noedels met broccolini over diepe borden of kommen. Leg de sojabonen, zoetzure paarse wortel en biefstuk op de noedels. Garneer met de pinda's, de verse kruiden, het groene gedeelte van de bosui en een partje limoen.