Een goed begin is het halve werk. Marineer de biefstukpuntjes al een dag van te voren - zo trekken de smaken goed in voor een extra intense smaakbeleving. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1.25 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
gram
Biefstukpuntjes
100 gram
Biefstukreepjes
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
75 gram
Jasmijnrijst
¼ stuk(s)
Rode peper
125 gram
Kastanjechampignons
100 gram
Gesneden spitskool
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
1.32 stuk(s)
Bosui
½ tl
Suiker
1 el
Zonnebloemolie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd of rasp de gember en de knoflook fijn. Snijd de biefstukpuntjes in reepjes van dezelfde grootte zodat ze gelijk garen. Meng in een kom de olijfolie, suiker, sojasaus, gember, biefstukreepjes en de helft van de knoflook. Laat de smaken intrekken.
Tip:
Voeg de jasmijnrijst toe aan de pan met deksel en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kastanjechampignons met de rode peper en het witte deel van de bosui 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de andere helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de spitskool en de overige knoflook toe en bak 5 - 8 minuten afgedekt. Voeg de zoete Aziatische saus toe en verwarm nog kort zonder deksel.
Voeg de biefstukreepjes met marinade toe aan de pan met kastanjechampignons. Bak de biefstukreepjes met marinade 2 - 4 minuten. Verdeel de rijst over kommen of diepe borden en schep de biefstukreepjes met kastanjechampignons en spitskool op de rijst. Garneer met het groene gedeelte van de bosui.
Tip: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.