Biefstukpuntjes met aubergine en zilvervliesrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biefstukpuntjes met aubergine en zilvervliesrijst

Biefstukpuntjes met aubergine en zilvervliesrijst

Dit is een gezond, Aziatisch gerecht met malse biefstukpuntjes. Het zit boordevol groenten, die je bakt met rode currypasta. Kortom, een geurige Aziatische roerbak.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

60 gram

Zilvervliesrijst

½ tl

Gemalen citroengras

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Rode currypasta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

5 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

100 gram

Biefstukreepjes

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2276 kJ
Energie (kcal)544 kcal
Vetten18 g
waarvan verzadigd2.8 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels9 g
Eiwitten32 g
Zout1.2 g

Instructies

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon voor de rijst. Verhit een pan met deksel op middellaag vuur en bak de rijst en sereh al roerend 1 minuut. Voeg vervolgens het kokende water toe en kook de rijst, afgedekt, 12 -15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de ui in grove parten en snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de paprika en tomaat in blokjes van 1 - 2 cm.

Groenten bakken
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de ui, aubergine, paprika en tomaat 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de rode currypasta en 50 ml water per persoon toe en stoof de groenten, afgedekt, 8 - 10 minuten op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Op smaak brengen
4

Voeg vervolgens de rijst en sojasaus toe aan de wok of hapjespan, schep de groente en rijst goed om en breng op smaak met peper en zout.

Biefstuk bakken
5

Verhit zodra de groenten bijna klaar zijn de overige zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de biefstukpuntjes 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de groenten en rijst over de borden en schep de biefstukpuntjes erover.