Tip voor mals vlees: haal het op tijd uit de koelkast (ongeveer 30 minuten van te voren), verwijder de verpakking en dep het vlees alvast droog met keukenpapier.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Biefstukpuntjes
5 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
10 gram
Mix van verse gember, knoflook en rode peper
200 gram
Groentemix met wittekool
50 gram
Volkoren noedels
(Bevat Tarwe)
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Zonnebloemolie
½ el
[Zoutarme] ketjap manis
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Haal de biefstukpuntjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Meng de biefstukpuntjes in een kom met de vissaus en ketjap. Dek af met aluminiumfolie en zet opzij tot gebruik. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan. Bak de mix van gember, knoflook en rode peper 1 minuut aan.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de vissaus en spoel de noedels voor gebruik af in een vergiet. Voeg eventueel aan tafel nog een beetje vissaus toe naar smaak.
Voeg de Oosterse groentemix bij de gember, knoflook en rode peper en bak 4 - 6 minuten. Kook ondertussen de noedels 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet vervolgens af, voeg de noedels samen met de zoete Aziatische saus toe aan de groenten en meng goed door. Bak het geheel nog 2 minuten.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, als de pan goed heet is, de biefstukpuntjes toe. Bak de biefstukpuntjes 4 - 6 minuten, of tot gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de noedels met groenten in diepe borden. Verdeel de biefstukpuntjes erover. Garneer met de gomasio.
Tip: Wist je dat Chinese kool rijk is aan calcium, foliumzuur en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en gezonde spieren door de calciumboost.