Dit gerecht staat supersnel op tafel doordat wij zowel de groentemix als de gember, knoflook en rode peper alvast voor je hebben gesneden!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Biefstukreepjes
10 gram
Mix van verse gember, knoflook en rode peper
gram
Groentemix met wittekool
200 gram
Oosterse wokmix
½ zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
¼ stuk(s)
Limoen
10 gram
Gezouten pinda's
100 gram
Mie noedels
(Bevat Tarwe)
naar smaak
Peper en zout
1 el
Zonnebloemolie
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de limoen in kwartjes en hak de pinda's grof.
Tip: Het beste kun je de biefstukreepjes al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.
Verhit opnieuw 1/2 el zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Voeg de gember, knoflook, rode peper en de oosterse groentemix toe. Roerbak 3 minuten. Voeg dan de zoet-pittige chilisaus, zoete Aziatische saus en sojasaus toe. Meng en verhit de saus 2 minuten.
Tip: Tip 1: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder van de rode-pepermix of houd apart. Tip 2: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.
Voeg ondertussen de noedels toe aan de pan met kokend water. Kook afgedekt in 3 minuten beetgaar. Roer de noedels af en toe los tijdens het koken. Giet af en voeg de noedels direct toe aan de wok (anders gaan ze aan elkaar plakken). Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie in koekenpan op hoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstukreepjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstukreepjes mogen nog rosé zijn vanbinnen. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Bak de biefstukreepjes kort voor rosé vlees of langer voor doorbakken. De biefstukreepjes zijn snel gaar, dus bak ze niet te lang voor een mals resultaat.
Verdeel de noedels met groenten over de borden en leg de biefstukreepjes erop. Knijp een partje limoen uit boven elk bord. Garneer met de pinda's.
Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan vitamine E en magnesium? Een handje levert je al 20% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van beide.