Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst

Een goed begin is het halve werk. Marineer de biefstukpuntjes al een dag van te voren - zo trekken de smaken goed in voor een extra intense smaakbeleving. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1.25 cm

Verse gember

4 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Biefstukpuntjes

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Jasmijnrijst

¼ stuk(s)

Rode peper

125 gram

Kastanjechampignons

100 gram

Gesneden spitskool

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

1.32 stuk(s)

Bosui

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)685 kcal
Energie (kJ)2867 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers14 g
Vezels5.7 g
Eiwitten37 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Vlees marineren
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd of rasp de gember en de knoflook fijn. Snijd de biefstukpuntjes in reepjes van dezelfde grootte zodat ze gelijk garen. Meng in een kom de olijfolie, suiker, sojasaus, gember, de helft van de knoflook en biefstukreepjes. Laat de smaken intrekken.

Tip:

Rijst koken
2

Voeg de jasmijnrijst toe aan de pan met deksel en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

Tip: Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Bakken
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kastanjechampignons met de rode peper en het witte deel van de bosui 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de andere helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en spitskool toe en bak 5 - 8 minuten afgedekt. Voeg de zoete Aziatische saus toe en verwarm nog kort zonder deksel.

Serveren
4

Voeg de biefstukreepjes met marinade toe aan de pan met kastanjechampignons. Bak de biefstukreepjes met marinade 2 - 4 minuten. Verdeel de rijst over kommen of diepe borden en schep de biefstukreepjes met kastanjechampignons en spitskool op de rijst. Garneer met groene gedeelte van de bosui.

Tip: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.