Biefstukreepjes in zwarte-bonensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biefstukreepjes in zwarte-bonensaus

Biefstukreepjes in zwarte-bonensaus

met rijst, paprika en zoetzure komkommer

Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

75 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

15 gram

Zwarte-bonenpasta

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Paprika

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

30 ml

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Bloem

100 ml

Zoutarme runderbouillon

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2662 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten16.8 g
waarvan verzadigd2.6 g
Koolhydraten84.6 g
waarvan suikers16.7 g
Vezels7.7 g
Eiwitten34.6 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Kleine kom
Keukenpapier
Wok of hapjespan
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en dep droog met keukenpapier (zie Tip).
  • Meng in een kleine kom de ketjap, de bloem, de helft van de zonnebloemolie en peper. Voeg de biefstukreepjes toe en meng met de saus.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de komkommer in plakjes. Meng in een kom de wittewijnazijn en de suiker. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de komkommer toe. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Je kan de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Biefstukreepjes bakken
2
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Snijd de paprika in reepjes.
  • Verhit een wok of hapjespan zonder olie op hoog vuur. Voeg, zodra de pan goed heet is, de biefstukreepjes toe en schroei in 1 - 2 minuten dicht. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Bereid de bouillon.
Paprika bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en gember 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de zwarte-bonenpasta en de paprika toe en bak 4 - 5 minuten.
  • Blus af met de sojasaus, een scheutje wittewijnazijn en de bouillon. Voeg sambal naar smaak toe. 
  • Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten inkoken op middelhoog vuur. Voeg de biefstukreepjes toe en bak nog 1 minuut mee in de saus. 
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden. Schep de biefstukreepjes, de groenten en zwarte-bonensaus erop.
  • Garneer met de gomasio. 
  • Serveer de zoetzure komkommer ernaast.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!