Biefstukreepjes in zwarte-bonensaus
Biefstukreepjes in zwarte-bonensaus

Biefstukreepjes in zwarte-bonensaus

met rijst, paprika en zoetzure komkommer

Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Tags:
Calorie Smart
High Protein
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Steak strips

75 g

Basmati rice

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

1 teaspoon

Fresh ginger

15 g

Black bean paste

(Contains Soy, Wheat)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

⅓ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Bell pepper

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

30 milliliters

White wine vinegar

1 teaspoon

Sugar

½ tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

1 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Flour

100 milliliters

Low sodium beef stock

to taste

Sambal

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2662 kJ
Calories636 kcal
Fat16.8 g
Saturated Fat2.6 g
Carbohydrate84.6 g
Sugar16.7 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein34.6 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Small Bowl
Paper Towel
Wok or sautépan
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en dep droog met keukenpapier (zie Tip).
  • Meng in een kleine kom de ketjap, de bloem, de helft van de zonnebloemolie en peper. Voeg de biefstukreepjes toe en meng met de saus.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de komkommer in plakjes. Meng in een kom de wittewijnazijn en de suiker. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de komkommer toe. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Je kan de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Biefstukreepjes bakken
2
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Snijd de paprika in reepjes.
  • Verhit een wok of hapjespan zonder olie op hoog vuur. Voeg, zodra de pan goed heet is, de biefstukreepjes toe en schroei in 1 - 2 minuten dicht. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Bereid de bouillon.
Paprika bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en gember 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de zwarte-bonenpasta en de paprika toe en bak 4 - 5 minuten.
  • Blus af met de sojasaus, een scheutje wittewijnazijn en de bouillon. Voeg sambal naar smaak toe. 
  • Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten inkoken op middelhoog vuur. Voeg de biefstukreepjes toe en bak nog 1 minuut mee in de saus. 
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden. Schep de biefstukreepjes, de groenten en zwarte-bonensaus erop.
  • Garneer met de gomasio. 
  • Serveer de zoetzure komkommer ernaast.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!