Tip voor malse biefstuk: haal het vlees een halfuur voordat je begint met koken uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Jasmijnrijst
½ stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Biefstukreepjes
75 gram
Gebroken sperziebonen
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Paksoi
20 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
2.5 gram
Thais basilicum
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
½ el
[Zoutarme] ketjap manis
1 el
Honing [of plantaardig alternatief]
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje en de helft van de sojasaus. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer sojasaus toevoegen.
Weetje: Paksoi bevat veel foliumzuur. Foliumzuur, ofwel vitamine B11, helpt tegen bloedarmoede en vermoeidheid. Ook spinazie, quinoa, broccoli en zonnebloempitten zijn rijk aan foliumzuur.