Biefstukreepjes met rijst en paksoi
Biefstukreepjes met rijst en paksoi

Biefstukreepjes met rijst en paksoi

met sperziebonen en Thais basilicum

Tip voor malse biefstuk: haal het vlees een halfuur voordat je begint met koken uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.

Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

½ piece

Garlic

100 g

Steak strips

75 g

Pre-cut green beans

(May be present Celery)

½ piece

Pak choi

20 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

2.5 g

Thai basil

½ piece

Onion

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium beef stock cube

½ tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

1 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2590 kJ
Calories619 kcal
Fat14.7 g
Saturated Fat2.3 g
Carbohydrate84.4 g
Sugar18.5 g
Dietary Fiber5.3 g
Protein34.1 g
Salt4.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan
Paper Towel
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Koken en snijden
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en dep droog met keukenpapier.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst. Voeg de rijst toe en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Meng de biefstukreepjes in een kom met de helft van de knoflook, de ketjap, 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Snijd de paksoi in reepjes. Bewaar het groene gedeelte apart.
Groenten bereiden
2
  • Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, de overige knoflook en de sperziebonen 1 minuut. Voeg het witte gedeelte van de paksoi toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg 2 el water per persoon, de sojasaus en de honing toe aan de hapjespan (zie Tip).
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en laat de groenten, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes stoven.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje en de helft van de sojasaus. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer sojasaus toevoegen.

Saus afmaken
3
  • Snijd ondertussen de blaadjes van het Thaise basilicum in reepjes.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstukreepjes met marinade in 1 – 2 minuten rondom bruin. De biefstukreepjes mogen nog rosé zijn vanbinnen.
  • Voeg net voor serveren het groene gedeelte van de paksoi en de helft van het Thaise basilicum toe aan de pan en roer goed door.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en leg de groenten en de biefstukreepjes erop.
  • Garneer met het overige Thaise basilicum.

Weetje: Paksoi bevat veel foliumzuur. Foliumzuur, ofwel vitamine B11, helpt tegen bloedarmoede en vermoeidheid. Ook spinazie, quinoa, broccoli en zonnebloempitten zijn rijk aan foliumzuur.