Bietenpizza met ricotta, courgette en champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bietenpizza met ricotta, courgette en champignons

Bietenpizza met ricotta, courgette en champignons

Een kleurrijke pizza op een bijzondere bodem

Deze pizza is heerlijk, snel en makkelijk! Waarom nog pizza afhalen als je iets lekkers als dit in geen tijd thuis kunt maken? Je serveert er een frisse salade bij van veldsla. Deze salade heeft een nootachtige smaak en combineert lekker met de bietenpizza. Een topper voor groot en klein!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Courgette

100 gram

Champignons

¼ stuk(s)

Rode ui

40 gram

Ricotta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Bietenpizza

(Bevat Gluten)

1 tl

Gedroogde oregano

25 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)3682 kJ
Energie (kcal)880 kcal
Vetten18 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten136 g
waarvan suikers0 g
Vezels17 g
Eiwitten35 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Kom
Bakplaat

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de ui in dunne ringen.
2

Snijd de courgette en champignons in dunne plakken. Snijd de rode ui in fijne ringen. Meng in een kom de ricotta met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Besmeer de pizza met het ricottamengsel.
3

Besmeer de bietenpizza met het ricottamengsel. Verdeel vervolgens de courgette, champignons en rode ui over de pizzabodem. Bestrooi met de oregano en kruidenkaas.

Serveer de pizza, eet smakelijk!
4

Bak de pizza 8 minuten in de oven op een bakrooster met bakpapier. Serveer de pizza op de borden.