Bietensalade met warme geitenkaas en hazelnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bietensalade met warme geitenkaas en hazelnoten

Bietensalade met warme geitenkaas en hazelnoten

geserveerd met een vijgenbroodje

Deze salade krijgt een kleurrijke twist met de toevoeging van de chioggia biet. Deze biet is wat zoeter van smaak dan de rode biet en past goed bij de romige geitenkaas. Maar hij is niet alleen lekker, hij is ook verrassend mooi. Met zijn rode en witte ringen steelt hij de show in deze salade. Zodra je hem opensnijdt snap je direct wat we bedoelen.

Allergenen :
Noten
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Chioggiabiet

1 stuk(s)

Rode biet

½ stuk(s)

Perssinaasappel

½ stuk(s)

Rode ui

10 gram

Geroosterde hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

90 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Batard met vijgen

(Bevat Gluten)

40 gram

Veldsla

½ tl

Honing

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2969 kJ
Energie (kcal)710 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers25 g
Vezels11 g
Eiwitten30 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Steelpan
Deksel
Koekenpan
Bakplaat
Bakpapier
Saladekom

Instructies

Bieten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de chioggia biet en rode bieten en snijd of schaaf de bieten in flinterdunne plakken.

Bieten koken
2

Pers de sinaasappel uit en schenk het sap in een steelpan met deksel. Leg de plakjes biet in het sinaasappelsap, voeg de witte balsamicoazijn toe en schenk er water bij tot de bieten onder staan. Dek de steelpan af en kook 15 – 20 minuten, of tot de bieten gaar zijn. Giet af en laat afkoelen.

Snijden en roosteren
3

Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Hak de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Leg de schijf geitenkaas in een ovenschaal met bakpapier en besprenkel met de honing en wat zout naar smaak. Zet in de oven en verwarm 20 – 25 minuten, of tot de geitenkaas begint te smelten.

Rode ui karamelliseren
4

Verhit ondertussen de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de rode ui 2 – 3 minuten met een snuf zout. Verlaag het vuur en bak nog 10 – 15 minuten, of tot de rode ui gekaramelliseerd is. Bak het vijgenbroodje 8 – 10 minuten in de oven bij de geitenkaas.

Salade mengen
5

Meng ondertussen de bieten en veldsla in een saladekom met de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Leg de rode ui erop en garneer met de warme geitenkaasschijf. Serveer met het vijgenbroodje en garneer met de geroosterde hazelnoten.