Bietensalade met warme geitenkaas en hazelnoten
Bietensalade met warme geitenkaas en hazelnoten

Bietensalade met warme geitenkaas en hazelnoten

geserveerd met een vijgenbroodje

Deze salade krijgt een kleurrijke twist met de toevoeging van de chioggia biet. Deze biet is wat zoeter van smaak dan de rode biet en past goed bij de romige geitenkaas. Maar hij is niet alleen lekker, hij is ook verrassend mooi. Met zijn rode en witte ringen steelt hij de show in deze salade. Zodra je hem opensnijdt snap je direct wat we bedoelen.

Allergens:
Tree nuts
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

80 g

Chioggiabiet

1 unit

Rode biet

½ unit

Perssinaasappel

½ unit

Rode ui

10 g

Geroosterde hazelnoten

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

90 g

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

1 unit

Batard met vijgen

(Contains Gluten)

40 g

Veldsla

½ teaspoon

Honing

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

¼ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2969 kJ
Calories710 kcal
Fat40 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate51 g
Sugar25 g
Dietary Fiber11 g
Protein30 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Lid
Tall-Sided Pan
Baking Sheet
Parchment Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Bieten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de chioggia biet en rode bieten en snijd of schaaf de bieten in flinterdunne plakken.

Bieten koken
2

Pers de sinaasappel uit en schenk het sap in een steelpan met deksel. Leg de plakjes biet in het sinaasappelsap, voeg de witte balsamicoazijn toe en schenk er water bij tot de bieten onder staan. Dek de steelpan af en kook 15 – 20 minuten, of tot de bieten gaar zijn. Giet af en laat afkoelen.

Snijden en roosteren
3

Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Hak de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Leg de schijf geitenkaas in een ovenschaal met bakpapier en besprenkel met de honing en wat zout naar smaak. Zet in de oven en verwarm 20 – 25 minuten, of tot de geitenkaas begint te smelten.

Rode ui karamelliseren
4

Verhit ondertussen de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de rode ui 2 – 3 minuten met een snuf zout. Verlaag het vuur en bak nog 10 – 15 minuten, of tot de rode ui gekaramelliseerd is. Bak het vijgenbroodje 8 – 10 minuten in de oven bij de geitenkaas.

Salade mengen
5

Meng ondertussen de bieten en veldsla in een saladekom met de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Leg de rode ui erop en garneer met de warme geitenkaasschijf. Serveer met het vijgenbroodje en garneer met de geroosterde hazelnoten.