Deze salade krijgt een kleurrijke twist met de toevoeging van de chioggia biet. Deze biet is wat zoeter van smaak dan de rode biet en past goed bij de romige geitenkaas. Maar hij is niet alleen lekker, hij is ook verrassend mooi. Met zijn rode en witte ringen steelt hij de show in deze salade. Zodra je hem opensnijdt snap je direct wat we bedoelen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
80 g
Chioggiabiet
1 unit
Rode biet
½ unit
Perssinaasappel
½ unit
Rode ui
10 g
Geroosterde hazelnoten
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
90 g
Verse geitenkaas
(Contains Milk)
1 unit
Batard met vijgen
(Contains Gluten)
40 g
Veldsla
½ teaspoon
Honing
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
¼ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de chioggia biet en rode bieten en snijd of schaaf de bieten in flinterdunne plakken.
Pers de sinaasappel uit en schenk het sap in een steelpan met deksel. Leg de plakjes biet in het sinaasappelsap, voeg de witte balsamicoazijn toe en schenk er water bij tot de bieten onder staan. Dek de steelpan af en kook 15 – 20 minuten, of tot de bieten gaar zijn. Giet af en laat afkoelen.
Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Hak de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Leg de schijf geitenkaas in een ovenschaal met bakpapier en besprenkel met de honing en wat zout naar smaak. Zet in de oven en verwarm 20 – 25 minuten, of tot de geitenkaas begint te smelten.
Verhit ondertussen de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de rode ui 2 – 3 minuten met een snuf zout. Verlaag het vuur en bak nog 10 – 15 minuten, of tot de rode ui gekaramelliseerd is. Bak het vijgenbroodje 8 – 10 minuten in de oven bij de geitenkaas.
Meng ondertussen de bieten en veldsla in een saladekom met de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Leg de rode ui erop en garneer met de warme geitenkaasschijf. Serveer met het vijgenbroodje en garneer met de geroosterde hazelnoten.