topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Big veggie burger

Big veggie burger

met aardappelblokjes en zelfgemaakte frietsaus

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zitten in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Tarwe
Gerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Lupine, Tarwe Kan bevatten Noten, Eieren, Gluten)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

150 gram

Aardappelblokjes

½ head

Botersla

20 gram

Tomatenketchup

1 stuk(s)

Vegan burger

(Bevat Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Soja)

⅓ tl

Gemalen kurkuma

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Mosterd

½ tl

Wittewijnazijn

¼ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)852 kcal
Energie (kJ)3564 kJ
Vetten43.8 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten71.5 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels12.2 g
Eiwitten31.3 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom

Instructies

Aardappelblokjes bakken
1
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aardappelblokjes in 15 minuten knapperig. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Snijden
2
  • Snijd ondertussen 2 tomatenplakjes per persoon.
  • Snijd de overige tomaat in blokjes en de ui in halve ringen.
  • Scheur de botersla grof en houd 2 slabladeren per persoon apart.
  • Meng de tomatenblokjes en gescheurde sla in een kom met per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
Burger bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de ui 2 – 3 minuten per kant, of tot de burger bruin kleurt.
  • Meng ondertussen in een kom een frietsaus van per persoon: 1 el mayonaise, 1/2 tl mosterd, 1/2 tl wittewijnazijn, 1/4 tl suiker, 1 mespuntje kurkuma, peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de hamburgerbol open en besmeer beide helften met de frietsaus.
  • Verdeel de achtergehouden slabladeren en tomatenplakjes erover.
  • Leg hierop de vegan hamburger met gebakken ui.
  • Zet de bovenkant van de hamburgerbol op de hamburger en serveer met de overige salade, aardappelblokjes en ketchup.