De vegetarische kipstukjes hebben niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
3 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
2.5 gram
Verse bladpeterselie
½ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
80 gram
Vegetarische kipstukjes
¼ zakje(s)
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
0.12 head
Botersla
½ stuk(s)
Appel
25 gram
Biologische zure room
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
2.5 ml
[Plantaardige] melk
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de bladpeterselie fijn. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Snijd per persoon 1/2 rol bladerdeeg af. Snijd de 1/2 rol bladerdeeg in drie gelijke stroken voor drie pakketjes per persoon.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de vegetarische kipstukjes en 1/4 zakje kerriepoeder per persoon toe en bak 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de botersla grof. Snijd vervolgens de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
Tip: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.
Meng 2/3 van de zure room, de helft van de bladpeterselie en de helft van de appel door de vegetarische kipkerrie. Breng op smaak met peper en zout.
Schep 2 el vegetarische kipkerrie op één helft van elk plakje bladerdeeg. Vouw de andere helft van het plakje bladerdeeg over de vulling en druk de zijkanten voorzichtig aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met een beetje melk. Bak de bladerdeegpakketjes 20 - 25 min in de oven, of totdat ze gaar zijn.
Meng de overige zure room in een saladekom met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Voeg de botersla, de overige appelblokjes en de helft van de bladpeterselie toe en roer goed door de dressing.
Leg per persoon 3 bladerdeegpakketjes op een bord en serveer de salade erbij.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie–inname? Serveer dan per persoon 2 bladerdeegpakketjes en bewaar het overige pakketje voor de lunch of als tussendoortje de volgende dag.