Bladerdeegpakketjes met vegetarische kipkerrie
Bladerdeegpakketjes met vegetarische kipkerrie

Bladerdeegpakketjes met vegetarische kipkerrie

met botersla, appel en zureroomdressing

De vegetarische kipstukjes hebben niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Celery
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

3 piece

Garlic

½ piece

Onion

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

½ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

80 g

Veggie chicken pieces

¼ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

0.12 head

Butter lettuce

½ piece

Apple

25 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

2.5 milliliters

[Plant-based] milk

Nutrition Values

Calories915 kcal
Energy (kJ)3827 kJ
Fat58 g
Saturated Fat24 g
Carbohydrate63 g
Sugar14 g
Dietary Fiber3.8 g
Protein28 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de bladpeterselie fijn. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Snijd per persoon 1/2 rol bladerdeeg af. Snijd de 1/2 rol bladerdeeg in drie gelijke stroken voor drie pakketjes per persoon.

Voorbereiden
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de vegetarische kipstukjes en 1/4 zakje kerriepoeder per persoon toe en bak 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de botersla grof. Snijd vervolgens de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.

Tip: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Vulling afmaken
3

Meng 2/3 van de zure room, de helft van de bladpeterselie en de helft van de appel door de vegetarische kipkerrie. Breng op smaak met peper en zout.

Pakketjes bakken
4

Schep 2 el vegetarische kipkerrie op één helft van elk plakje bladerdeeg. Vouw de andere helft van het plakje bladerdeeg over de vulling en druk de zijkanten voorzichtig aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met een beetje melk. Bak de bladerdeegpakketjes 20 - 25 min in de oven, of totdat ze gaar zijn.

Salade maken
5

Meng de overige zure room in een saladekom met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Voeg de botersla, de overige appelblokjes en de helft van de bladpeterselie toe en roer goed door de dressing.

Serveren
6

Leg per persoon 3 bladerdeegpakketjes op een bord en serveer de salade erbij.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie–inname? Serveer dan per persoon 2 bladerdeegpakketjes en bewaar het overige pakketje voor de lunch of als tussendoortje de volgende dag.