Boekoeloekoeburger met krokant spek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boekoeloekoeburger met krokant spek

Boekoeloekoeburger met krokant spek

met gebakken ei, salade en aardappelpartjes met truffelaroma

Briochebrood komt oorspronkelijk uit Frankrijk, vandaar de naam. Dit brood is wat luchtiger en valt daardoor niet zo zwaar op de maag als andere broden. Het is zelfs een beetje te vergelijken met cake!

Labels:
Familie
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Haver
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

20 gram

Boekoeloekoe-burgermix

(Bevat Tarwe, Haver, Selderij Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine, Gluten, Pinda's)

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

20 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

2 plak(ken)

Ontbijtspek

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] melk

1 tl

Witte balsamicoazijn

1.25 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4450 kJ
Energie (kcal)1064 kcal
Vetten66.1 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten83.7 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels11.8 g
Eiwitten32.2 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Grote kom
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Verdeel na de baktijd de olijfolie met truffelaroma over de gebakken aardappelpartjes.

Boekoeloekoeburger maken
2

Snipper de ui zeer fijn. Kluts 1/2 ei per persoon in een kom. Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoe-burgermix met de geraspte kaas, de melk en de helft van de gesnipperde ui (zie Tip). Voeg eventueel extra melk toe als het mengsel te droog lijkt. Laat 15 minuten opstijven in de koelkast.

Tip: Eet je met een oneven aantal? Bereid dan voor het gemak de volledige boekoeloekoemix. De burger die overblijft is de volgende dag ook lekker bij een salade of op een broodje bij de lunch.

Salade maken
3

Meng ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de overige ui en 1 tl mayonaise per persoon (zie Tip). Snijd de komkommer in blokjes. Voeg de komkommer en sla toe aan de saladekom en meng met de dressing. Houd een beetje sla apart voor op het broodje. 

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de burger.

Burgers bakken
4

Vorm burgers van de boekoeloekoe-burgermix. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 4 - 5 minuten per kant. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak het ontbijtspek en 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Mayonaise mengen
5

Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de honing en de mosterd.

Serveren
6

Snijd het broodje open en besmeer met de honingmosterdmayonaise. Beleg met de achtergehouden sla, de boekoeloekoeburger, het ontbijtspek en het gebakken ei. Serveer met de salade, de aardappelen en de overige honingmosterdmayonaise.