Briochebrood komt oorspronkelijk uit Frankrijk, vandaar de naam. Dit brood is wat luchtiger en valt daardoor niet zo zwaar op de maag als andere broden. Het is zelfs een beetje te vergelijken met cake!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Ui
1.5 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
20 gram
Boekoeloekoe-burgermix
(Bevat Tarwe, Haver, Selderij Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine, Gluten, Pinda's)
15 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
20 gram
Rucola en veldsla
1 stuk(s)
Briochebroodje
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)
2 plak(ken)
Ontbijtspek
4 ml
Olijfolie met truffelaroma
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 tl
Mosterd
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
[Plantaardige] melk
1 tl
Witte balsamicoazijn
1.25 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Verdeel na de baktijd de olijfolie met truffelaroma over de gebakken aardappelpartjes.
Snipper de ui zeer fijn. Kluts 1/2 ei per persoon in een kom. Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoe-burgermix met de geraspte kaas, de melk en de helft van de gesnipperde ui (zie Tip). Voeg eventueel extra melk toe als het mengsel te droog lijkt. Laat 15 minuten opstijven in de koelkast.
Tip: Eet je met een oneven aantal? Bereid dan voor het gemak de volledige boekoeloekoemix. De burger die overblijft is de volgende dag ook lekker bij een salade of op een broodje bij de lunch.
Meng ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de overige ui en 1 tl mayonaise per persoon (zie Tip). Snijd de komkommer in blokjes. Voeg de komkommer en sla toe aan de saladekom en meng met de dressing. Houd een beetje sla apart voor op het broodje.
Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de burger.
Vorm burgers van de boekoeloekoe-burgermix. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 4 - 5 minuten per kant. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak het ontbijtspek en 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de honing en de mosterd.
Snijd het broodje open en besmeer met de honingmosterdmayonaise. Beleg met de achtergehouden sla, de boekoeloekoeburger, het ontbijtspek en het gebakken ei. Serveer met de salade, de aardappelen en de overige honingmosterdmayonaise.