Boekoeloekoeburger met krokant spek
Boekoeloekoeburger met krokant spek

Boekoeloekoeburger met krokant spek

met gebakken ei, salade en aardappelpartjes met truffelaroma

Briochebrood komt oorspronkelijk uit Frankrijk, vandaar de naam. Dit brood is wat luchtiger en valt daardoor niet zo zwaar op de maag als andere broden. Het is zelfs een beetje te vergelijken met cake!

Tags:
Family
Allergens:
Egg
Wheat
Oats
Celery
Milk
Mustard
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

½ piece

Onion

1.5 piece

Egg

(Contains Egg)

20 g

Boekeloekoe burger mix

(Contains Wheat, Oats, Celery May be present Tree nuts, Sesame, Milk, Soy, Lupin, Gluten, Peanuts)

15 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

½ piece

[Persian] cucumber

20 g

Arugula & lamb's lettuce

1 piece

Brioche bun

(Contains Milk, Soy, Wheat)

2 slice

Bacon

4 milliliters

Truffle-style olive oil

Not included in your delivery

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] milk

1 teaspoon

White balsamic vinegar

1.25 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4450 kJ
Calories1064 kcal
Fat66.1 g
Saturated Fat13.8 g
Carbohydrate83.7 g
Sugar14.2 g
Dietary Fiber11.8 g
Protein32.2 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Large Bowl
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Verdeel na de baktijd de olijfolie met truffelaroma over de gebakken aardappelpartjes.

Boekoeloekoeburger maken
2

Snipper de ui zeer fijn. Kluts 1/2 ei per persoon in een kom. Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoe-burgermix met de geraspte kaas, de melk en de helft van de gesnipperde ui (zie Tip). Voeg eventueel extra melk toe als het mengsel te droog lijkt. Laat 15 minuten opstijven in de koelkast.

Tip: Eet je met een oneven aantal? Bereid dan voor het gemak de volledige boekoeloekoemix. De burger die overblijft is de volgende dag ook lekker bij een salade of op een broodje bij de lunch.

Salade maken
3

Meng ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de overige ui en 1 tl mayonaise per persoon (zie Tip). Snijd de komkommer in blokjes. Voeg de komkommer en sla toe aan de saladekom en meng met de dressing. Houd een beetje sla apart voor op het broodje. 

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de burger.

Burgers bakken
4

Vorm burgers van de boekoeloekoe-burgermix. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 4 - 5 minuten per kant. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak het ontbijtspek en 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Mayonaise mengen
5

Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de honing en de mosterd.

Serveren
6

Snijd het broodje open en besmeer met de honingmosterdmayonaise. Beleg met de achtergehouden sla, de boekoeloekoeburger, het ontbijtspek en het gebakken ei. Serveer met de salade, de aardappelen en de overige honingmosterdmayonaise.