Boekoeloekoeburger met gebakken ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boekoeloekoeburger met gebakken ei

Boekoeloekoeburger met gebakken ei

met aardappelen, frisse salade en honing-mosterdmayonaise

Wist je dat de boekoeloekoemix meer dan 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten bevat?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

¼ stuk(s)

Ui

20 gram

Boekoeloekoe-burgermix

(Bevat Gluten, Selderij Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine)

12.5 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

1 stuk(s)

Paprika

30 gram

Mesclun

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Extra vierge olijfolie

1.5 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Honing

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4356 kJ
Energie (kcal)1041 kcal
Vetten61 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers13 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kom
Grote kom
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Snipper de ui zeer fijn. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Boekoeloekoeburger maken
2

Kluts een half ei per persoon in een kom. Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoemix met de geraspte kaas, ui en per persoon: 1 el van het geklutste ei en 1 el melk. Voeg eventueel een beetje extra melk toe wanneer het mengsel te droog blijft. Laat het mengsel 15 minuten stevig worden in de koelkast.

Salade maken
3

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, 1 tl mayonaise per persoon en de witte balsamicoazijn. Snijd de paprika in dunne reepjes. Meng de dressing met de paprika en het grootste gedeelte van de mesclun. Houd een beetje mesclun apart voor op het broodje.

Burgers bakken
4

Maak van de boekoeloekoemix één kleine bal per persoon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de ballen voorzichtig in de pan en druk ze plat tot een burger. Je kunt ze eventueel nog een beetje vormen met een spatel. Bak de boekoeloekoeburgers 4 - 5 minuten op elke kant. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak het overige ei. Breng op smaak met peper en zout.

Ciabatta bakken
5

Bak ondertussen de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven. Meng de rest van de mayonaise met de honing en de mosterd in een kleine kom.

Burger maken
6

Snijd de ciabatta's open en verdeel de apart gehouden mesclun over de ciabatta's. Leg de boekoeloekoeburger erop en verdeel 1 el van de honing-mosterdmayonaise over de burger. Leg het gebakken ei op de burger. Serveer de salade en de aardappelen naast de burger.