Wist je dat de boekoeloekoemix meer dan 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten bevat?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Vastkokende aardappelen
¼ unit
Ui
20 g
Boekoeloekoe-burgermix
(Contains Gluten, Celery May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame, Milk, Soy, Lupin)
12.5 g
Geraspte belegen kaas
(Contains Milk)
1.5 unit
Ei
(Contains Egg)
25 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
1 unit
Paprika
30 g
Mesclun
1 unit
Witte ciabatta
(Contains Gluten, Soy, Milk)
1.5 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Melk
(Contains Milk)
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1.5 teaspoon
Witte balsamicoazijn
1 teaspoon
Honing
2 teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Snipper de ui zeer fijn. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Kluts een half ei per persoon in een kom. Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoemix met de geraspte kaas, ui en per persoon: 1 el van het geklutste ei en 1 el melk. Voeg eventueel een beetje extra melk toe wanneer het mengsel te droog blijft. Laat het mengsel 15 minuten stevig worden in de koelkast.
Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, 1 tl mayonaise per persoon en de witte balsamicoazijn. Snijd de paprika in dunne reepjes. Meng de dressing met de paprika en het grootste gedeelte van de mesclun. Houd een beetje mesclun apart voor op het broodje.
Maak van de boekoeloekoemix één kleine bal per persoon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de ballen voorzichtig in de pan en druk ze plat tot een burger. Je kunt ze eventueel nog een beetje vormen met een spatel. Bak de boekoeloekoeburgers 4 - 5 minuten op elke kant. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak het overige ei. Breng op smaak met peper en zout.
Bak ondertussen de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven. Meng de rest van de mayonaise met de honing en de mosterd in een kleine kom.
Snijd de ciabatta's open en verdeel de apart gehouden mesclun over de ciabatta's. Leg de boekoeloekoeburger erop en verdeel 1 el van de honing-mosterdmayonaise over de burger. Leg het gebakken ei op de burger. Serveer de salade en de aardappelen naast de burger.