Boekoeloekoeburger met gember-knoflookrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boekoeloekoeburger met gember-knoflookrijst

Boekoeloekoeburger met gember-knoflookrijst

met gestoofde broccoli en kokossaus

.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Mosterd
Soja
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Ui

20 gram

Boekoeloekoe-burgermix

(Bevat Gluten, Selderij Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine)

13 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 cm

Verse gember

75 gram

Basmatirijst

200 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Thaise wokpasta

(Bevat Gluten, Soja)

75 ml

Kokosmelk

5 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

125 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4050 kJ
Energie (kcal)968 kcal
Vetten65 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers6 g
Vezels8 g
Eiwitten19 g
Zout3 g

Benodigdheden

Grote kom
Pan met deksel
Rasp
Koekenpan
Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel
Kleine steelpan

Instructies

Boekoeloekoe mixen
1

Snipper de ui. Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoemix met de geraspte kaas, de mayonaise, 1/4 ui per persoon en 1/2 el melk per persoon. Kneed tot één geheel en laat het mengsel 15 minuten stevig worden in de koelkast.

Voorbereiden
2

Kook ruim water voor de rijst in de waterkoker. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel. Fruit al roerend de helft van de knoflook en de helft van de gember 1 - 2 minuten om middelhoog vuur. Voeg de rijst toe, roer door en voeg het kokende water toe. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Burgers bakken
3

Vorm met je handen 1 burger per persoon van het boekoeloekoemengsel. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan met deksel en bak de boekoeloekoeburger in 4 - 5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.

Broccoli stoven
4

Bereid de bouillon. Snijd de steel van de broccoli in blokjes en de bloem in roosjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de broccoli 1 - 2 minuten. Blus af met 125 ml bouillon per persoon. Zet het vuur lager en laat de broccoli 8 - 10 minuten afgedekt stoven. Giet daarna af, indien nodig. Breng op smaak met peper.

Saus maken
5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de overige knoflook, gember en de Thaise wokpasta 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de kokosmelk toe. Laat 2 - 3 minuten op laag vuur stoven tot de saus is ingedikt.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg er de broccoli naast. Leg de boekoeloekoeburger bij de rijst en schep er de saus overheen. Garneer met de pinda's.