.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¼ stuk(s)
Ui
20 gram
Boekoeloekoe-burgermix
(Bevat Gluten, Selderij Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine)
13 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
1 stuk(s)
Knoflookteen
2.5 cm
Verse gember
75 gram
Basmatirijst
200 gram
Broccoli
½ stuk(s)
Thaise wokpasta
(Bevat Gluten, Soja)
75 ml
Kokosmelk
5 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
1 el
Olijfolie
125 ml
Groentebouillon
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Snipper de ui. Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoemix met de geraspte kaas, de mayonaise, 1/4 ui per persoon en 1/2 el melk per persoon. Kneed tot één geheel en laat het mengsel 15 minuten stevig worden in de koelkast.
Kook ruim water voor de rijst in de waterkoker. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel. Fruit al roerend de helft van de knoflook en de helft van de gember 1 - 2 minuten om middelhoog vuur. Voeg de rijst toe, roer door en voeg het kokende water toe. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Vorm met je handen 1 burger per persoon van het boekoeloekoemengsel. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan met deksel en bak de boekoeloekoeburger in 4 - 5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.
Bereid de bouillon. Snijd de steel van de broccoli in blokjes en de bloem in roosjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de broccoli 1 - 2 minuten. Blus af met 125 ml bouillon per persoon. Zet het vuur lager en laat de broccoli 8 - 10 minuten afgedekt stoven. Giet daarna af, indien nodig. Breng op smaak met peper.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de overige knoflook, gember en de Thaise wokpasta 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de kokosmelk toe. Laat 2 - 3 minuten op laag vuur stoven tot de saus is ingedikt.
Verdeel de rijst over de borden. Leg er de broccoli naast. Leg de boekoeloekoeburger bij de rijst en schep er de saus overheen. Garneer met de pinda's.