Boekoeloekoeburger met gember-knoflookrijst
Boekoeloekoeburger met gember-knoflookrijst

Boekoeloekoeburger met gember-knoflookrijst

met gestoofde broccoli en kokossaus

.

Allergens:
Gluten
Celery
Milk
Egg
Mustard
Soy
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Ui

20 g

Boekoeloekoe-burgermix

(Contains Gluten, Celery May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame, Milk, Soy, Lupin)

13 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

25 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

1 unit

Knoflookteen

2.5 cm

Verse gember

75 g

Basmatirijst

200 g

Broccoli

½ unit

Thaise wokpasta

(Contains Gluten, Soy)

75 milliliters

Kokosmelk

5 g

Gezouten pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

125 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4050 kJ
Calories968 kcal
Fat65 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate73 g
Sugar6 g
Dietary Fiber8 g
Protein19 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Pan with Lid
Grater
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Casserole with Lid
Small sauce pan

Cooking Steps

Boekoeloekoe mixen
1

Snipper de ui. Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoemix met de geraspte kaas, de mayonaise, 1/4 ui per persoon en 1/2 el melk per persoon. Kneed tot één geheel en laat het mengsel 15 minuten stevig worden in de koelkast.

Voorbereiden
2

Kook ruim water voor de rijst in de waterkoker. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel. Fruit al roerend de helft van de knoflook en de helft van de gember 1 - 2 minuten om middelhoog vuur. Voeg de rijst toe, roer door en voeg het kokende water toe. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Burgers bakken
3

Vorm met je handen 1 burger per persoon van het boekoeloekoemengsel. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan met deksel en bak de boekoeloekoeburger in 4 - 5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.

Broccoli stoven
4

Bereid de bouillon. Snijd de steel van de broccoli in blokjes en de bloem in roosjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de broccoli 1 - 2 minuten. Blus af met 125 ml bouillon per persoon. Zet het vuur lager en laat de broccoli 8 - 10 minuten afgedekt stoven. Giet daarna af, indien nodig. Breng op smaak met peper.

Saus maken
5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de overige knoflook, gember en de Thaise wokpasta 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de kokosmelk toe. Laat 2 - 3 minuten op laag vuur stoven tot de saus is ingedikt.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg er de broccoli naast. Leg de boekoeloekoeburger bij de rijst en schep er de saus overheen. Garneer met de pinda's.