Boekoeloekoeburger met gember-knoflookrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boekoeloekoeburger met gember-knoflookrijst

Boekoeloekoeburger met gember-knoflookrijst

met gestoofde broccoli en kokossaus

Wist je dat de boekoeloekoe-mix meer dan 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten bevat?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Haver
Selderij
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Ui

20 gram

Boekoeloekoe-burgermix

(Bevat Tarwe, Haver, Selderij Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine, Gluten, Pinda's)

15 gram

Geraspte belegen kaas

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 cm

Verse gember

75 gram

Basmatirijst

160 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Thaise wokpasta

75 ml

Kokosmelk

5 gram

Gezouten pinda's

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

125 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

[Plantaardige] melk

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)973 kcal
Energie (kJ)4069 kJ
Vetten65 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers6 g
Vezels7.4 g
Eiwitten20 g
Zout3 g

Benodigdheden

Grote kom
Rasp
Pan met deksel
Waterkoker
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel
Steelpan

Instructies

Boekoeloekoe mixen
1

Snipper de ui. Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoemix met de geraspte kaas, de mayonaise en per persoon: 1/4 ui en 1 el melk per persoon. Kneed tot een geheel en laat het mengsel 15 minuten stevig worden in de koelkast.

Voorbereiden
2

Kook ruim water voor de rijst in de waterkoker. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel. Fruit al roerend de helft van de knoflook en de helft van de gember 1 - 2 minuten om middelhoog vuur. Voeg de rijst toe, roer door en voeg het kokende water toe. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Let op, je krijgt meer rijst dan je nodig hebt. Meet 75 gram af per persoon.

Burgers bakken
3

Vorm met je handen 1 burger per persoon van het boekoeloekoemengsel. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan met deksel en bak de boekoeloekoeburger in 4 - 5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.

Broccoli stoven
4

Bereid 125 ml bouillon per persoon. Snijd de steel van de broccoli in blokjes en de bloem in roosjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de broccoli 1 - 2 minuten. Blus af met de bouillon, zet het vuur lager en laat de broccoli 8 - 10 minuten afgedekt stoven. Giet indien nodig af. Breng op smaak met peper.

Saus maken
5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de overige knoflook, gember en de Thaise wokpasta 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de kokosmelk toe. Laat 2 - 3 minuten op laag vuur koken tot de saus is ingedikt.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de broccoli ernaast. Leg de boekoeloekoeburger bij de rijst en schep de saus eroverheen. Garneer met de pinda's.

Tip: Wist je dat je door de broccoli al meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt per portie? Daarnaast zit broccoli vol ijzer, calcium en kalium - goed voor een energiek gevoel, sterke botten en een gezonde bloeddruk.