Wist je dat de boekoeloekoe-mix meer dan 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten bevat?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ piece
Onion
20 g
Boekeloekoe burger mix
(Contains Wheat, Oats, Celery May be present Tree nuts, Sesame, Milk, Soy, Lupin, Gluten, Peanuts)
15 g
Grated mature cheese
50 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
1 piece
Garlic
2.5 cm
Fresh ginger
75 g
Basmati rice
160 g
Broccoli
½ piece
Thai wok paste
75 milliliters
Coconut milk
5 g
Salted peanuts
1 tablespoon
Sunflower oil
125 milliliters
Low sodium vegetable stock
1 tablespoon
[Plant-based] milk
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Snipper de ui. Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoemix met de geraspte kaas, de mayonaise en per persoon: 1/4 ui en 1 el melk per persoon. Kneed tot een geheel en laat het mengsel 15 minuten stevig worden in de koelkast.
Kook ruim water voor de rijst in de waterkoker. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel. Fruit al roerend de helft van de knoflook en de helft van de gember 1 - 2 minuten om middelhoog vuur. Voeg de rijst toe, roer door en voeg het kokende water toe. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Let op, je krijgt meer rijst dan je nodig hebt. Meet 75 gram af per persoon.
Vorm met je handen 1 burger per persoon van het boekoeloekoemengsel. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan met deksel en bak de boekoeloekoeburger in 4 - 5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.
Bereid 125 ml bouillon per persoon. Snijd de steel van de broccoli in blokjes en de bloem in roosjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de broccoli 1 - 2 minuten. Blus af met de bouillon, zet het vuur lager en laat de broccoli 8 - 10 minuten afgedekt stoven. Giet indien nodig af. Breng op smaak met peper.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de overige knoflook, gember en de Thaise wokpasta 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de kokosmelk toe. Laat 2 - 3 minuten op laag vuur koken tot de saus is ingedikt.
Verdeel de rijst over de borden. Schep de broccoli ernaast. Leg de boekoeloekoeburger bij de rijst en schep de saus eroverheen. Garneer met de pinda's.
Tip: Wist je dat je door de broccoli al meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt per portie? Daarnaast zit broccoli vol ijzer, calcium en kalium - goed voor een energiek gevoel, sterke botten en een gezonde bloeddruk.