Het wortelbroodje is nieuw in de box! Speciaal voor HelloFresh is het originele recept aangepast: het bevat nu meer vezels, minder zout en geen toegevoegde suiker.
Door beperkingen in de leveringen hebben we de paprika in dit recept vervangen door komkommer.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Vastkokende aardappelen
¼ stuk(s)
Ui
1.5 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
20 gram
Boekoeloekoe-burgermix
(Bevat Gluten, Selderij Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine)
gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
½ stuk(s)
Komkommer
20 gram
Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie
1 stuk(s)
Wortelbroodje
(Bevat Gluten, Sesamzaad, Soja, Gerst, Tarwe)
1.5 el
Olijfolie
1 el
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Extra vierge olijfolie
1.5 tl
Witte balsamicoazijn
1 tl
Honing
2 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Snipper de ui zeer fijn. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Kluts een half ei per persoon in een kom. Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoemix met de geraspte kaas, ui en per persoon: 1 el geklutst ei en 1 el melk. Voeg eventueel extra melk toe als het te droog lijkt en laat 15 minuten opstijven in de koelkast.
Maak ondertussen een dressing van de extra vierge olijfolie, 1 tl mayonaise per persoon en de witte balsamicoazijn in een saladekom. Snijd de komkommer in plakjes. Meng de dressing met de komkommer en de gemengde sla. Houd een beetje sla apart voor op het broodje.
Maak van de boekoeloekoemix één bal per persoon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, leg de ballen voorzichtig in de pan en druk ze met een spatel plat. Bak de boekoeloekoeburgers 4 - 5 minuten aan elke kant. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak het overige ei. Breng op smaak met peper en zout.
Bak ondertussen het wortelbroodje 4 - 6 minuten in de oven op een ovenrooster met bakpapier. Meng de rest van de mayonaise met de honing en de mosterd in een kleine kom.
Snijd het broodje open en beleg met de apart gehouden sla. Leg de Boekoeloekoeburger erop en schep er 1 el van de honing-mosterdmayonaise op per burger. Leg het gebakken ei op de burger. Serveer de salade en de aardappelen naast het broodje.