Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

met gebakken ei, aardappeltjes en salade

Wist je dat de boekoeloekoemix meer dan 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten bevat?

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Tarwe
Haver
Selderij
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Ei

20 gram

Boekoeloekoe-burgermix

(Bevat Tarwe, Haver, Selderij Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine, Gluten, Pinda's)

15 gram

Geraspte belegen kaas

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Wortelbroodje

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] melk

1.25 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)905 kcal
Energie (kJ)3786 kJ
Vetten55.9 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten69.7 g
waarvan suikers13 g
Vezels8.6 g
Eiwitten27.1 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Grote kom
Saladekom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in de oven.

Boekoeloekoeburger maken
2

Snipper 1/2 ui per persoon zeer fijn. Kluts 1/2 ei per persoon in een kom. Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoemix met de geraspte kaas, de helft van de gesnipperde ui en per persoon: 1/2 geklutst ei en 15 ml melk (zie Tip). Voeg eventueel extra melk toe als het mengsel te droog lijkt. Laat 15 minuten opstijven in de koelkast.

Tip: Eet je alleen of met 3 personen? Bereid dan voor het gemak de volledige boekoeloekoemix. De burger die overblijft is de volgende dag ook lekker bij een salade of op een broodje bij de lunch.

Salade maken
3

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de overige gesnipperde ui en 1 tl mayonaise per persoon (zie Tip). Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes. Meng de dressing met de komkommer en de slamix. Houd een beetje slamix apart voor op het broodje. 

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de burger.

Burgers bakken
4

Maak van de boekoeloekoemix 1 burger per persoon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 4 - 5 minuten per kant. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Mayonaise mengen
5

Bak ondertussen het wortelbroodje 4 - 6 minuten mee met de aardappelen in de oven. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd.

Serveren
6

Snijd het broodje open en beleg met de achtergehouden sla. Leg de boekoeloekoeburger erop en schep 1 el van de honing-mosterdmayonaise op de burger. Leg het gebakken ei op de burger. Serveer met de salade, de aardappelen en de overige honing-mosterdmayonaise.

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium.