Wist je dat de boekoeloekoemix meer dan 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten bevat?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Potatoes
½ piece
Onion
1.5 piece
Egg
20 g
Boekeloekoe burger mix
(Contains Wheat, Oats, Celery May be present Tree nuts, Sesame, Milk, Soy, Lupin, Gluten, Peanuts)
15 g
Grated mature cheese
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
½ piece
[Persian] cucumber
1 piece
Carrot bun
25 g
Radicchio & iceberg lettuce
1 tablespoon
[Plant-based] milk
1.25 tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Mustard
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
White balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in de oven.
Snipper 1/2 ui per persoon zeer fijn. Kluts 1/2 ei per persoon in een kom. Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoemix met de geraspte kaas, de helft van de gesnipperde ui en per persoon: 1/2 geklutst ei en 15 ml melk (zie Tip). Voeg eventueel extra melk toe als het mengsel te droog lijkt. Laat 15 minuten opstijven in de koelkast.
Tip: Eet je alleen of met 3 personen? Bereid dan voor het gemak de volledige boekoeloekoemix. De burger die overblijft is de volgende dag ook lekker bij een salade of op een broodje bij de lunch.
Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de overige gesnipperde ui en 1 tl mayonaise per persoon (zie Tip). Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes. Meng de dressing met de komkommer en de slamix. Houd een beetje slamix apart voor op het broodje.
Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de burger.
Maak van de boekoeloekoemix 1 burger per persoon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 4 - 5 minuten per kant. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Bak ondertussen het wortelbroodje 4 - 6 minuten mee met de aardappelen in de oven. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd.
Snijd het broodje open en beleg met de achtergehouden sla. Leg de boekoeloekoeburger erop en schep 1 el van de honing-mosterdmayonaise op de burger. Leg het gebakken ei op de burger. Serveer met de salade, de aardappelen en de overige honing-mosterdmayonaise.
Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium.