Wist je dat de boekoeloekoe-burgermix meer dan 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten bevat?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Ui
1.5 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
20 gram
Boekoeloekoe-burgermix
(Bevat Tarwe, Haver, Selderij Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine, Gluten, Pinda's)
15 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
20 gram
Rucola en veldsla
1 stuk(s)
Wortelbroodje
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja Kan bevatten Noten, Selderij, Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Mosterd)
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Mosterd
1 tl
Witte balsamicoazijn
1.25 el
Olijfolie
15 ml
[Plantaardige] melk
1.25 el
[Plantaardige] mayonaise
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven.
Snipper de ui zeer fijn. Kluts in een kom 1/2 ei per persoon. Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoe-burgermix met de geraspte kaas, het geklutste ei, de melk en de helft van de gesnipperde ui (zie Tip). Voeg eventueel extra melk toe als het mengsel te droog lijkt. Laat 15 minuten opstijven in de koelkast.
Tip: Eet je met een oneven aantal? Bereid dan voor het gemak de volledige boekoeloekoe-burgermix. De burger die overblijft is de volgende dag ook lekker bij een salade of op een broodje bij de lunch.
Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de overige gesnipperde ui en 1 tl mayonaise per persoon (zie Tip). Snijd de komkommer in blokjes. Voeg de komkommer en de slamix toe aan de saladekom en meng met de dressing. Houd een beetje slamix apart voor op het broodje.
Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de burger.
Maak van het boekoeloekoe-burgermengsel 1 burger per persoon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 4 - 5 minuten per kant. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Bak ondertussen het wortelbroodje 4 - 6 minuten mee met de aardappelen in de oven. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd.
Snijd het broodje open en beleg met de achtergehouden sla. Leg de boekoeloekoeburger erop en schep 1 el van de honing-mosterdmayonaise op elke burger. Leg het spiegelei op de burger. Serveer met de salade, de aardappelen en de overige honing-mosterdmayonaise.
Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium.