Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje
Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

met gebakken ei, aardappeltjes en salade

Wist je dat de boekoeloekoe-burgermix meer dan 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten bevat?

Tags:
Veggie
Family
Allergens:
Egg
Wheat
Oats
Celery
Milk
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

½ piece

Onion

1.5 piece

Egg

(Contains Egg)

20 g

Boekeloekoe burger mix

(Contains Wheat, Oats, Celery May be present Tree nuts, Sesame, Milk, Soy, Lupin, Gluten, Peanuts)

15 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

½ piece

[Persian] cucumber

20 g

Arugula & lamb's lettuce

1 piece

Carrot bun

(Contains Wheat, Sesame, Soy May be present Tree nuts, Celery, Egg, Gluten, Lupin, Milk, Mustard)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Mustard

1 teaspoon

White balsamic vinegar

1.25 tablespoon

Olive oil

15 milliliters

[Plant-based] milk

1.25 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3962 kJ
Calories947 kcal
Fat57.3 g
Saturated Fat11.6 g
Carbohydrate76.9 g
Sugar10.9 g
Dietary Fiber12.5 g
Protein28.1 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Large Bowl
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven.

Boekoeloekoeburger maken
2

Snipper de ui zeer fijn. Kluts in een kom 1/2 ei per persoon. Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoe-burgermix met de geraspte kaas, het geklutste ei, de melk en de helft van de gesnipperde ui (zie Tip). Voeg eventueel extra melk toe als het mengsel te droog lijkt. Laat 15 minuten opstijven in de koelkast.

Tip: Eet je met een oneven aantal? Bereid dan voor het gemak de volledige boekoeloekoe-burgermix. De burger die overblijft is de volgende dag ook lekker bij een salade of op een broodje bij de lunch.

Salade maken
3

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de overige gesnipperde ui en 1 tl mayonaise per persoon (zie Tip). Snijd de komkommer in blokjes. Voeg de komkommer en de slamix toe aan de saladekom en meng met de dressing. Houd een beetje slamix apart voor op het broodje. 

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de burger.

Burger bakken
4

Maak van het boekoeloekoe-burgermengsel 1 burger per persoon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 4 - 5 minuten per kant. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Mayonaise mengen
5

Bak ondertussen het wortelbroodje 4 - 6 minuten mee met de aardappelen in de oven. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd.

Serveren
6

Snijd het broodje open en beleg met de achtergehouden sla. Leg de boekoeloekoeburger erop en schep 1 el van de honing-mosterdmayonaise op elke burger. Leg het spiegelei op de burger. Serveer met de salade, de aardappelen en de overige honing-mosterdmayonaise.

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium.