Boekweitnoedels met gekruide tofu
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boekweitnoedels met gekruide tofu

Boekweitnoedels met gekruide tofu

Met sperziebonen en sesamzaad

Tofu heeft misschien een stoffig imago, maar goed gekruid en gebakken is dat echt onverdiend! Door de sperzieboontjes te bakken worden ze extra knapperig en de gember geeft de boontjes pit. De noedels zijn gemaakt van boekweit, dat geen graan is maar een zaad en daardoor van nature glutenvrij, rijk aan eiwitten en licht verteerbaar.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Veggie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Selderij
Sesamzaad
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

1 cm

Verse gember

200 gram

Sperziebonen

½ pak(ken)

Gekruide tofublokjes

(Bevat Soja, Tarwe, Selderij)

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

15 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

75 gram

Sobanoedels

(Bevat Gluten)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Wittewijnazijn

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3000 kJ
Energie (kcal)717 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers4.4 g
Vezels10 g
Eiwitten34 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Wok met deksel
Bord

Instructies

Snijden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in drie gelijke stukken.

Tofu bakken
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de tofu met de helft van de rode peper en het grootste deel van het sesamzaad in 3 – 4 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Bakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de gember samen met de knoflook 1 – 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de sperziebonen, sojasaus, witte wijnazijn, honing en 3 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 10 minuten stoven op laag vuur.

Noedels koken
4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel onder koud water.

Mengen
5

Voeg de noedels, sesamolie en de tofu toe aan de sperziebonen. Breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de rest van het sesamzaad, de rode peper en de sojasaus.