Boekweitnoedels met gekruide tofu
Boekweitnoedels met gekruide tofu

Boekweitnoedels met gekruide tofu

Met sperziebonen en sesamzaad

Tofu heeft misschien een stoffig imago, maar goed gekruid en gebakken is dat echt onverdiend! Door de sperzieboontjes te bakken worden ze extra knapperig en de gember geeft de boontjes pit. De noedels zijn gemaakt van boekweit, dat geen graan is maar een zaad en daardoor van nature glutenvrij, rijk aan eiwitten en licht verteerbaar.

Allergens:
Soy
Wheat
Celery
Sesame
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Rode peper

1 cm

Verse gember

200 g

Sperziebonen

½ pack

Gekruide tofublokjes

(Contains Soy, Wheat, Celery)

5 g

Sesamzaad

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

15 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

75 g

Sobanoedels

(Contains Gluten)

5 milliliters

Sesamolie

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ teaspoon

Wittewijnazijn

½ teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3000 kJ
Calories717 kcal
Fat34 g
Saturated Fat4.6 g
Carbohydrate65 g
Sugar4.4 g
Dietary Fiber10 g
Protein34 g
Salt3.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Pan with Lid
Wok with Lid
Plate

Cooking Steps

Snijden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in drie gelijke stukken.

Tofu bakken
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de tofu met de helft van de rode peper en het grootste deel van het sesamzaad in 3 – 4 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Bakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de gember samen met de knoflook 1 – 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de sperziebonen, sojasaus, witte wijnazijn, honing en 3 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 10 minuten stoven op laag vuur.

Noedels koken
4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel onder koud water.

Mengen
5

Voeg de noedels, sesamolie en de tofu toe aan de sperziebonen. Breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de rest van het sesamzaad, de rode peper en de sojasaus.