Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zitten er in de buitenste de meeste voedingsstoffen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Voorgegaarde opbakaardappelen
1 stuk(s)
Varkensboerenworst
¼ stuk(s)
Ui
200 gram
Sperziebonen
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
2.5 gram
Verse dille
1 tl
Mosterd
1 el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de aardappelschijfjes 15 minuten op middelhoog vuur knapperig. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng, afgedekt, aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat uitstomen.
Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.
Snipper de ui. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de boerenworst in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Bak de ui de laatste 2 minuten mee. Haal de worst uit de pan en bewaar apart.
Verwarm de pan met de ui opnieuw. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de dille fijn. Meng in een kleine kom de dille met de mayonaise. Voeg per persoon 1 tl honing en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de boerenworst en de sperziebonen met ui over de borden. Schep de aardappelschijfjes ernaast en serveer de dille-mayonaise erbij.
Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.