Boerenworst met gebakken aardappeltjes
Boerenworst met gebakken aardappeltjes

Boerenworst met gebakken aardappeltjes

met dille-mayonaise en sperziebonen

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zitten er in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Tags:
Family
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Pre-cooked baking potatoes

1 piece

Farmer's sausage

¼ piece

Red onion

200 g

Green beans

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

2.5 g

Fresh dill

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories858 kcal
Energy (kJ)3589 kJ
Fat54 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate61 g
Sugar6 g
Dietary Fiber13.4 g
Protein26 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Pan with Lid
Small Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de aardappelschijfjes 15 minuten op middelhoog vuur knapperig. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng, afgedekt, aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat uitstomen.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.

Boerenworst bakken
2

Snipper de ui. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de boerenworst in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Bak de ui de laatste 2 minuten mee. Haal de worst uit de pan en bewaar apart.

Dille-mayonaise maken
3

Verwarm de pan met de ui opnieuw. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de dille fijn. Meng in een kleine kom de dille met de mayonaise. Voeg per persoon 1 tl honing en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de boerenworst en de sperziebonen met ui over de borden. Schep de aardappelschijfjes ernaast en serveer de dille-mayonaise erbij.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.