Vandaag bereid je een gerecht geïnspireerd op de Duitse curryworst. Je serveert de worst met aardappelpartjes en een frisse salade. Eet smakelijk! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Varkensboerenworst
20 ml
Currysaus
(Bevat Mosterd)
1 stuk(s)
Ui
125 gram
Aardappelen
50 gram
Wittekool en wortel
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Appel
15 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
¾ el
Olijfolie
½ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Schil de aardappelen en snijd in partjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes. Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een saladekom de mayonaise met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de komkommer, appel, wittekool en wortel met de dressing en schep goed om. Snijd de ui in halve ringen.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg de ui toe aan de pan en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.
Snijd de boerenworst door de lengte open. Leg de uienringen erop en garneer met de currysaus.
Serveer de worst met currysaus met de uienringen, de aardappelpartjes en de salade.
Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.