Boerenworst met gebakken ui en currysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boerenworst met gebakken ui en currysaus

Boerenworst met gebakken ui en currysaus

met aardappelpartjes en frisse koolsla

Vandaag bereid je een gerecht geïnspireerd op de Duitse curryworst. Je serveert de worst met aardappelpartjes en een frisse salade. Eet smakelijk! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

20 ml

Currysaus

(Bevat Mosterd)

1 stuk(s)

Ui

125 gram

Aardappelen

50 gram

Wittekool en wortel

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Appel

15 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)713 kcal
Energie (kJ)2984 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers22 g
Vezels6.6 g
Eiwitten21 g
Zout1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan met deksel

Instructies

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen en snijd in partjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
2

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes. Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een saladekom de mayonaise met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Ui snijden
3

Meng de komkommer, appel, wittekool en wortel met de dressing en schep goed om. Snijd de ui in halve ringen.

Worst bakken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg de ui toe aan de pan en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.

Curryworst garneren
5

Snijd de boerenworst door de lengte open. Leg de uienringen erop en garneer met de currysaus.

Serveren
6

Serveer de worst met currysaus met de uienringen, de aardappelpartjes en de salade.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.