Boterrijst met kogelbiefstukreepjes, mango en broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boterrijst met kogelbiefstukreepjes, mango en broccoli

Boterrijst met kogelbiefstukreepjes, mango en broccoli

Romige rijst met een zoete wokschotel en verse kruiden

De malse kogelbiefstukreepjes die je in dit recept maar heel kort bakt, zijn gesneden van de bovenbil van het Hollands Weiderund. Deze koeien grazen op Hollandse weiden. Op ons blog lees je meer over de verschillende delen van de koe en welk stukje vlees waar vandaan komt!

Labels:
Pittig
Allergenen :
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

1 stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

200 gram

Broccoli

¼ stuk(s)

Mango

85 gram

Zilvervliesrijst

1 stuk(s)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2891 kJ
Energie (kcal)691 kcal
Vetten20 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten37 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Aluminiumfolie
Koekenpan

Instructies

1

Laat de kogelbiefstukreepjes op kamertemperatuur komen. Kook 250 ml water per persoon voor de zilvervliesrijst.

Snijd de groenten klein
2

Snipper de ui. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel klein. Snijd het vruchtvlees van de mango in blokjes.

3

Verhit de roomboter in een pan met deksel en bak de zilvervliesrijst met een snufje zout al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg het kokende water toe en kook de zilvervliesrijst, afgedekt, in 20 minuten droog. Voeg als de rijst drooggekookt maar nog niet gaar is een extra scheutje water toe. Roer daarna de rijstkorrels los en laat afgedekt nagaren.

Verpak de reepjes in aluminiumfolie
4

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de kogelbiefstukreepjes 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en laat, ingepakt in aluminiumfolie, rusten.

Voeg de manga, sojasaus, honing en witte wijnazijn toe
5

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui, gember en rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de broccoli en 2 el water per persoon toe en bak de broccoli, afgedekt, 7 minuten. Haal na 5 minuten de deksel van de pan en voeg de mango, sojasaus, honing en witte wijnazijn toe. Voeg als dat nodig is een extra scheutje water toe.

6

Voeg de kogelbiefstukreepjes, inclusief het bakvocht, toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut.

7

Verdeel de boterrijst over de borden en serveer met de kogelbiefstuk en mango.