Boterrijst met kogelbiefstukreepjes, mango en broccoli
Boterrijst met kogelbiefstukreepjes, mango en broccoli

Boterrijst met kogelbiefstukreepjes, mango en broccoli

Romige rijst met een zoete wokschotel en verse kruiden

De malse kogelbiefstukreepjes die je in dit recept maar heel kort bakt, zijn gesneden van de bovenbil van het Hollands Weiderund. Deze koeien grazen op Hollandse weiden. Op ons blog lees je meer over de verschillende delen van de koe en welk stukje vlees waar vandaan komt!

Allergens:
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Biefstukreepjes

1 unit

Ui

¼ unit

Verse gember

¼ unit

Rode peper

200 g

Broccoli

¼ unit

Mango

85 g

Zilvervliesrijst

1 unit

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Honing

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2891 kJ
Calories691 kcal
Fat20 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate85 g
Sugar0 g
Dietary Fiber11 g
Protein37 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Aluminum Foil
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Laat de kogelbiefstukreepjes op kamertemperatuur komen. Kook 250 ml water per persoon voor de zilvervliesrijst.

Snijd de groenten klein
2

Snipper de ui. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel klein. Snijd het vruchtvlees van de mango in blokjes.

3

Verhit de roomboter in een pan met deksel en bak de zilvervliesrijst met een snufje zout al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg het kokende water toe en kook de zilvervliesrijst, afgedekt, in 20 minuten droog. Voeg als de rijst drooggekookt maar nog niet gaar is een extra scheutje water toe. Roer daarna de rijstkorrels los en laat afgedekt nagaren.

Verpak de reepjes in aluminiumfolie
4

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de kogelbiefstukreepjes 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en laat, ingepakt in aluminiumfolie, rusten.

Voeg de manga, sojasaus, honing en witte wijnazijn toe
5

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui, gember en rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de broccoli en 2 el water per persoon toe en bak de broccoli, afgedekt, 7 minuten. Haal na 5 minuten de deksel van de pan en voeg de mango, sojasaus, honing en witte wijnazijn toe. Voeg als dat nodig is een extra scheutje water toe.

6

Voeg de kogelbiefstukreepjes, inclusief het bakvocht, toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut.

7

Verdeel de boterrijst over de borden en serveer met de kogelbiefstuk en mango.