De malse kogelbiefstukreepjes die je in dit recept maar heel kort bakt, zijn gesneden van de bovenbil van het Hollands Weiderund. Deze koeien grazen op Hollandse weiden. Op ons blog lees je meer over de verschillende delen van de koe en welk stukje vlees waar vandaan komt!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Biefstukreepjes
1 unit
Ui
¼ unit
Verse gember
¼ unit
Rode peper
200 g
Broccoli
¼ unit
Mango
85 g
Zilvervliesrijst
1 unit
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
1 teaspoon
Honing
1 teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Laat de kogelbiefstukreepjes op kamertemperatuur komen. Kook 250 ml water per persoon voor de zilvervliesrijst.
Snipper de ui. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel klein. Snijd het vruchtvlees van de mango in blokjes.
Verhit de roomboter in een pan met deksel en bak de zilvervliesrijst met een snufje zout al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg het kokende water toe en kook de zilvervliesrijst, afgedekt, in 20 minuten droog. Voeg als de rijst drooggekookt maar nog niet gaar is een extra scheutje water toe. Roer daarna de rijstkorrels los en laat afgedekt nagaren.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de kogelbiefstukreepjes 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en laat, ingepakt in aluminiumfolie, rusten.
Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui, gember en rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de broccoli en 2 el water per persoon toe en bak de broccoli, afgedekt, 7 minuten. Haal na 5 minuten de deksel van de pan en voeg de mango, sojasaus, honing en witte wijnazijn toe. Voeg als dat nodig is een extra scheutje water toe.
Voeg de kogelbiefstukreepjes, inclusief het bakvocht, toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de boterrijst over de borden en serveer met de kogelbiefstuk en mango.