Bowl met kippendij, aubergine en labne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bowl met kippendij, aubergine en labne

Bowl met kippendij, aubergine en labne

met parelcouscous en cherrytomaten

Met labne, een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, geef je een frisse draai aan deze bowl vol smaken.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

40 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Rode cherrytomaten

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Kippendijreepjes met mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2747 kJ
Energie (kcal)657 kcal
Vetten25.1 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten68.9 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels12.3 g
Eiwitten32.5 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Aubergine en wortel roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was of schil de wortel en snijd de wortel en aubergine in dunne halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen.
  • Meng in een grote kom de aubergine en wortel met de helft van de Afrikaanse kruiden en 1/4 el olijfolie per persoon.
  • Verdeel de aubergine en wortel over een bakplaat met bakpapier en rooster 10 - 12 minuten in de oven. 
Parelcouscous koken
2
  • Zet de parelcouscous onder water in een pan met deksel.
  • Kook de parelcouscous met 1/4 bouillonblokje per persoon, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Giet af indien nodig.
  • Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Meng in dezelfde grote kom de ui en cherrytomaten met de overige Afrikaanse kruiden en 1/4 el olijfolie per persoon. 
Kip bakken
3
  • Voeg de groenten toe aan de bakplaat en rooster nog 5 - 6 minuten mee. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 2 minuten.
  • Voeg de kippendijreepjes toe en bak 5 - 7 minuten, of tot de kip gaar is.
Serveren
4
  • Verdeel de couscous over diepe borden.
  • Serveer de gegrilde groenten en de kippendijreepjes over de couscous.
  • Garneer met de labne.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?