Bowl met orzo en kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bowl met orzo en kippendijreepjes

Bowl met orzo en kippendijreepjes

met komkommer, cherrytomaten, munt en Griekse yoghurt

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met kebabkruiden.

Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

½ stuk(s)

Mini-komkommer

75 gram

Griekse yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Citroen

40 gram

Gesneden rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Paprikapoeder

4 ml

Olijfolie met balsamico

(Bevat Sulfiet)

100 gram

Rode cherrytomaten

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

175 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3294 kJ
Energie (kcal)787 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers12 g
Vezels7 g
Eiwitten36 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Grote kom
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de rode ui, knoflook en het paprikapoeder 2 minuten. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

Kip bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kippendijreepjes in 6 - 8 minuten rondom bruin en gaar. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Halveer de cherrytomaten en snijd eventueel grote cherrytomaten in vieren. Meng in een een grote kom de komkommer en tomaat met de olijfolie met balsamico en breng op smaak met peper en zout.

Yoghurt-dressing maken
3

Snijd de munt fijn. Snijd de citroen in parten en pers 1 partje per persoon. Meng in een kom de Griekse yoghurt met de helft van de fijngesneden munt. Voeg het citroensap toe en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Serveer de orzo in een diepe kom. Serveer met de tomaat, komkommer en kippendijreepjes. Verdeel de Griekse yoghurt-dressing hierover. Garneer met een citroenpartje en de overige munt.