Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met kebabkruiden.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Kippendijreepjes met kebabkruiden
85 g
Orzo
(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
½ unit
Mini-komkommer
75 g
Griekse yoghurt
(Contains Milk)
5 g
Verse munt
(May be present Celery)
½ unit
Citroen
40 g
Gesneden rode ui
½ unit
Knoflookteen
⅓ sachet(s)
Paprikapoeder
4 milliliters
Olijfolie met balsamico
(Contains Sulphites)
100 g
Rode cherrytomaten
½ tablespoon
Olijfolie
175 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de rode ui, knoflook en het paprikapoeder 2 minuten. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kippendijreepjes in 6 - 8 minuten rondom bruin en gaar. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Halveer de cherrytomaten en snijd eventueel grote cherrytomaten in vieren. Meng in een een grote kom de komkommer en tomaat met de olijfolie met balsamico en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de munt fijn. Snijd de citroen in parten en pers 1 partje per persoon. Meng in een kom de Griekse yoghurt met de helft van de fijngesneden munt. Voeg het citroensap toe en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
Serveer de orzo in een diepe kom. Serveer met de tomaat, komkommer en kippendijreepjes. Verdeel de Griekse yoghurt-dressing hierover. Garneer met een citroenpartje en de overige munt.