Receptontwikkelaar Babette: "Uienchutney wordt regelmatig gebruikt in de keuken van HelloFresh, bijvoorbeeld in hamburgerrecepten. Deze keer heb ik het toegevoegd aan een Aziatisch geïnspireerd recept - samen met de sojasaus geeft het een zoete en umami smaak aan de biefstukreepjes."
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Biefstukreepjes
75 gram
Witte langgraanrijst
20 gram
Pikante uienchutney
½ stuk(s)
Wortel
½ bosje(s)
Radijs
½ stuk(s)
Paksoi
½ zakje(s)
Nasi-bamikruidenmix
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Zonnebloemolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ tl
Suiker
½ el
Wittewijnazijn
2 tl
[Zoutarme] sojasaus
½ el
Water voor saus
naar smaak
Peper en zout
Kook ruim water in een pan en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Kook de rijst 12 - 15 minuten, giet daarna af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
Verwijder het radijsblad en snijd de radijs in dunne plakken. Snijd de koriander fijn. Meng in een kom de wittewijnazijn, de suiker, de radijs en de helft van de koriander. Breng op smaak met zout. Zet apart en roer af en toe.
Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de wortel en paksoistelen toe en bak 6 - 8 minuten.
Meng de paksoibladeren, de nasi-bamikruidenmix en de helft van de sojasaus door de groenten en bak 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak de biefstukreepjes 1 minuut. Meng de overige sojasaus, de zoete Aziatische saus, de uienchutney en het water door de biefstukreepjes (zie Tip). Bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper.
Tip: Voeg sambal naar smaak toe als je het pittiger wilt maken.
Serveer de rijst in diepe kommen. Verdeel de gebakken groenten, radijs en de biefstukreepjes erbovenop. Besprenkel met de saus uit de koekenpan en garneer met de overige koriander.