Sweet & sticky biefstukreepjes
Sweet & sticky biefstukreepjes

Sweet & sticky biefstukreepjes

met rijst, paksoi, radijs en koriander

Receptontwikkelaar Babette: "Uienchutney wordt regelmatig gebruikt in de keuken van HelloFresh, bijvoorbeeld in hamburgerrecepten. Deze keer heb ik het toegevoegd aan een Aziatisch geïnspireerd recept - samen met de sojasaus geeft het een zoete en umami smaak aan de biefstukreepjes."

Tags:
Calorie Smart
High Protein
Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Steak strips

75 g

White long grain rice

20 g

Onion chutney

½ piece

Carrot

½ bunch

Radish

½ piece

Pak choi

½ sachet(s)

Nasi-bami spice mix

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Sugar

½ tablespoon

White wine vinegar

2 teaspoon

[Reduced salt] soy sauce

½ tablespoon

Water for the sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2590 kJ
Calories619 kcal
Fat15.9 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate83.4 g
Sugar22 g
Dietary Fiber7.3 g
Protein33.2 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Bowl
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1

Kook ruim water in een pan en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Kook de rijst 12 - 15 minuten, giet daarna af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Radijs inleggen
2

Verwijder het radijsblad en snijd de radijs in dunne plakken. Snijd de koriander fijn. Meng in een kom de wittewijnazijn, de suiker, de radijs en de helft van de koriander. Breng op smaak met zout. Zet apart en roer af en toe.

Groenten snijden
3

Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de wortel en paksoistelen toe en bak 6 - 8 minuten. 

Bakken
4

Meng de paksoibladeren, de nasi-bamikruidenmix en de helft van de sojasaus door de groenten en bak 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout. 

Biefstukreepjes bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak de biefstukreepjes 1 minuut. Meng de overige sojasaus, de zoete Aziatische saus, de uienchutney en het water door de biefstukreepjes (zie Tip). Bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper.

Tip: Voeg sambal naar smaak toe als je het pittiger wilt maken.

Serveren
6

Serveer de rijst in diepe kommen. Verdeel de gebakken groenten, radijs en de biefstukreepjes erbovenop. Besprenkel met de saus uit de koekenpan en garneer met de overige koriander.